Ако МВР не върне обещаното двойно увеличение на добавката за

...
Ако МВР не върне обещаното двойно увеличение на добавката за
Коментари Харесай

Полицаи излизат на масов протест през май, ако не им върнат обещаните ставки

Ако Министерство на вътрешните работи не върне обещаното двойно нарастване на добавката за нощен труд и тройно нарастване на парите за часовете разполагаем, излизаме на протестни дейности, съобщи зам.- ръководителят на Управителния съвет на Синдикалната федерация на чиновниците на Министерство на вътрешните работи Генади Тенев.
Протестите са планувани вероятно за месец май и ще обзет цялата страна, в това число и Пловдив.
В оповестената нова заповед на отрасловия министър Младен Маринов, излиза наяве, че ставката за възнаграждение на нощните смени остава 25 стотинки на час, а за това служители на реда и пожарникари да бъдат в подготвеност да изпълнят отговорностите си – ще получават още веднъж по 10 стотинки на час.
„ Куриозът е, че първо не са спазени условията на Закона за нормативните актове, само че и подигравката с тези суми. До момента не могат една година да ни обяснят на каква база са изчислени тези суми. Колегите изобщо не са удовлетворени, споделям го най-меко. В България не съществува различен чиновник или служащ с толкоз ниски заплащания за нощен труд и часовете разполагаем “, разяснява Тенев. Ако не се споразумеем, през май ще има митинги, безапелационен бе той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР