Ако мозъкът ви се чувства малко замъглен след дълъг ден,

...
Ако мозъкът ви се чувства малко замъглен след дълъг ден,
Коментари Харесай

Само тези с „висок коефициент на интелигентност“ могат да забележат втори кон в умопомрачителна оптична илюзия

Ако мозъкът ви се усеща малко мъгляв след дълъг ден, за какво не го накарате да работи с този пъзел, въодушевен от животни?

Участието във викторини и главоблъсканици е най-хубавият метод да активирате мозъка си. Освен това нищо не може да се съпостави с мигновеното задоволство, когато съумеете да намерите отговора на тест или да разбиете пъзел. Проучванията разкриват, че колкото повече упражнявате мозъка си, като решавате сложни пъзели, толкоз по-умни ставате. Оптичните илюзии и главоблъсканиците се пробват да дават някои завладяващи прозрения, свързани с това по какъв начин работят нашите мозъци.

Всеки мозък е податлив да дешифрира облиците по друг метод, образувайки друго усещане от всеки ъгъл. Често характерни комбинации от цвят, светлина и шарки могат да подмамят мозъците ни да възприемат образно нещо, което не съществува.

Така че, в случай че търсите метод да упражнявате мозъка си през днешния ден, за какво не изпробвате този пъзел. Съобщава се, че единствено тези с висок коефициент на инт...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР