Ако можеш да стигнеш до един връх за 15 минути,

...
Ако можеш да стигнеш до един връх за 15 минути,
Коментари Харесай

Семейство пътешественици изкачи Килиманджаро

" Ако можеш да стигнеш до един връх за 15 минути, чувството няма да е същото. Ако си се мъчил седем дни, удоволствието е по-голямо. " Това показа в предаването " 12+3 " Живко Венков, който с цялото си семейство изкачи връх Килиманджаро на едноименната най-висока планина в Африка.
Живко и Ралица Венкови от Варна живеят в графство Кент. Живко работи в морска компания в Лондон, а Ралица е счетоводител. Общото им занимание са пътешествията. Опитват се да възпламенят искрата и у децата си. При последното премеждие на цялото семейство - Килиманджаро, прекарали седем дни в дребна палатка. Избрали по-дългия маршрут, с цел да се аклиматизират по-добре. И гледката на финала си коствала.  " Облаците бяха под нас, небето беше чисто ", спомня си Живко.  " За мен беше феноменална панорама, една от най-красивите, които съм виждала. Може би тъй като ни костваше толкоз огромно изпитание да се качим ", добавя го Ралица и изяснява, че пътешествията са се трансформирали в тяхна обща фантазия:

" И двамата сме пътешественици по душа. И двамата доста бързо разбрахме, че това е нашето занимание. Не умеем нищо друго – да рисуваме, да пеем… “

Обиколили са съвсем всички места в Европа и към този момент избират пътешествия отвън нея. Ралица безпределно харесва Азия. Идеята за Килиманджаро обаче била на Живко. Сега възнамеряват да посетят Япония.

Преди време компанията на Живко направила офис в Дания и се налагало всяка седмица той да пътува до там, с цел да образова локални екипи. Така децата им от дребни привикнали да живеят на път:

" Нашата концепция е да им покажем от дребни, че животът не е елементарен, да не се отхвърлят, да видят по какъв начин живеят децата в Африка, да не си мислят, че е обикновено да имаш айфон, тв приемник и всичките тези неща. Това би трябвало да ги направи по-добри и по-земни. "  

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР