Ако може да се търси положителен ефект от епидемията от

...
Ако може да се търси положителен ефект от епидемията от
Коментари Харесай

Пазарът на селски имоти отново е на мода

Ако може да се търси позитивен резултат от епидемията от ковид, то той несъмнено би бил оживлението на пазара на селски къщи, което тя провокира. Това се споделя в разбор на компанията "Бългериън пропъртис " в края на годината.
Експертите й показват, че търсенето е повишено още след облекчението на ограниченията при първата вълна на епидемията напролет и продължава и сега.
"С оглед на актуалното стягане на ограниченията, закупилите такива парцели се оказаха доста далновидни и сега се радват на личен дом отвън огромните градове, на по-безопасно място и със лично пространство навън ", показват от компанията.
Така селските къщи се трансфораха в шлагера на 2020 година Най-хубавите парцели се разпродадоха доста бързо и в някои места дори към този момент се усеща дефицит и привършване на атрактивните предложения, се споделя в разбора
Търсенето на селски парцели беше движено главно от английски купувачи в годините 2003-2007 година То означи забележителен спад след отдръпването им заради финансовата рецесия от 2008 година и до ден сегашен не можеше да се възвърне, напомнят от компанията.

Продажбите - нагоре, нагоре
Данните на компанията сочат, че 2020 година ще звърши с към 20% растеж в продажбите на селски парцели.
Средната цена на купените къщи е 41 500 евро, до момента в който през предходните години е била към 20-25 хиляди евро. Това не отразява повишаване на цените, а демонстрира наклонността за пазаруването на по-скъпи парцели, подготвени за обитаване и със съответни улеснения.
Най-голям интерес има към къщи на цени от 20 хиляди до 50 хиляди евро, които са в положително положение и могат незабавно да бъдат употребени.
Търсят се парцели в селата освен към София, а към всички огромни градове. Особено огромен интерес притеглят къщите в селата към Боровец и Самоков, които са съвършеното комбиниране на къща покрай София и къща във ваканционно място покрай ски курорт. Ръст бележи също и търсенето в селата към Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, към курортите и покрай морето. На процедура, това обгръща цялата страна и дава опция всеки да избира съгласно това какво най-вече харесва като пейзаж, естествени дадености и действия навън, се показва в разбора.
Повечето от селските парцели се акупуват за лично прилагане - за сезонно обитаване, уикенди и ваканции, само че една част от тях ще станат и непрекъснат дом на хората, които могат да си разрешат да живеят и работят от отдалеченост.
Купувачите най-често са фамилии с деца, хора с по-гъвкави специалности, които могат да работят отдалечено. Но също по този начин и хора, които са в предпенсионна възраст и които желаят да се изнесат на по-спокойно място след няколко години.

Пандемията прекатурна настройките
Пандемията от COVID-19 прекатурна настройките и промени държанието на хората и метода на живот. Очакванията на компаниятаса тя да има трайни следи в отношението към личния дом като му се отдава по-голямо значение и се чака ползата към селските къщи да се резервира и в идващите години.
Това дава огромен късмет да станем очевидци на възраждането на по-малките обитаеми места и селски региони и би довело до по-балансирано развиване освен на имотния пазар, само че и за стопанската система и за страната ни като цяло, показват от организацията.
Прогнозата на организацията е, че в случай че опитът се окаже сполучлив и хората са удовлетворени, може да се чака към тях да се причислят техни родственици, другари и по този начин последователно да се сътвори нов деен пазарен сегмент на хора, завръщащи се на село било то за непрекъснато или за уикенди и почивка на чист въздух и по-близо до природата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР