Ако може да прави бутер баница с домашно точени кори

...
Ако може да прави бутер баница с домашно точени кори
Коментари Харесай

Бутер баница с домашно точени кори

Ако може да прави бутер баница с домашно точени кори - ожени се за нея

Необходими Продукти

● брашно - 500 г бяло
● брашно - 500 г Манитоба
● вода - 400 мл топла
● сол - 1 ч.л.
● масло - 500 г на стайна температура
● сирене - 500 г
● яйца - 3 бр.
● фурна - 200 градуса

Начин на подготвяне

Плоска тава, покрита с хартия за печене

В купата на миксера се изсипва 800 г от двата типа брашно и водата. Замесва се тесто за към 10 мин. След това се оставя в купата и се включва най-бавната степен, която стопира след два оборота, тестото почива и още веднъж се включва, да го измесва.

По този метод се развива глутенът в тестото. По време на измесването се прибавя и другото количество брашно. Ако е прекомерно изсъхнало, както при мен, се прибавя 50-70 мл вода, не е толкоз от голяма важност. Получава се безпрепятствено и меко тесто. Завива се във фолио и се оставя за към 1 час. Така ще бухне от единствено себе си и ще се получи гладка, мека топка тесто, комфортна за работа. Тестото се дели на 4 равни елементи, употребих кантарче за премерване.

Всяка част се разточва върху малко брашно, като се поръсва и от горната страна. Трябва да се разточи на допустимо най-голяма и тънка кора, към 4-5 разтворени длани. Маслото се разделя главно на четири елементи, за всяка кора, като се оставя малко за в допълнение намазване.

Част от маслото се намазва, може и с ръка из цялото тестото. Двата края на кората се трансферират във вътрешността към средата и се намазват с масло.

Прегъват се и горните краища към средата и също се намазват с масло. Отново се прегъва и още веднъж се намазва всякога. Така се действа, до момента в който се образува кубче тесто. По този метод се разточват и намазват другите теста.

Оформят се на дискове, завиват се във фолио и се оставят в ледник за 2 час. Охладеното тесто/диск се дели на две, това е за улеснение, само че може и да не се дели. Разточва се на немного огромна кора, към 3 разтворени длани.

Сега не е толкоз от голяма важност какъв брой фино ще се разточи тестото, тъй като то към този момент е многолистно тесто. Леко с ръка, или с противоположната страна на лъжица, се намазва с масло.

От едната страна се слага плънка от сиренето и яйцата. Разпределя се и се навива на руло. Поставя се в тавата за печене, като се завива във формата на охлюв. Следват другите теста да се разточат, слага се плънка и се следва завиване към предходните тест, като има и малко разстояние сред рулата, за по-добро изпичане на бутер тестото.

Бутер баницата се намазва с разрушено яйце. Пече се на 200 градуса до хубаво зачервяване. Изпечената баница откакто се извади от фурната, се напръсква с вода и се покрива с забрадка.

Инфо: Петя Аргирова - uhaena.blogspot.com

Посочила съм рецептата с дадените количества, както са посочени от Петя Аргирова.

Това количество за моето домакинство е голямо, по тази причина ги разделих на две.

Ползвала съм да типа брашна, само че рецептата е показана да се работи с бяло нормално брашно, не е наложително да се употребява брашно Манитоба.

За плънка съм употребила 250 г Рикота, разрушена с едно яйце и 1/2 ч.л. сол, за мен това е по-удачната плънка от сиренето, по желание е.

Ползвала съм стационарен миксер за по-голямо улеснение, само че тестото напълно умерено може да се измеси на ръка.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР