Ако мобилното устройство се намокри, в никакъв случай не се

...
Ако мобилното устройство се намокри, в никакъв случай не се
Коментари Харесай

Не правете това, ако телефонът ви се намокри

Ако мобилното устройство се намокри , никога не се опитвайте да го изсушите посредством потапяне в съд с ориз . Това поучава потребителите на iPhone в особено послание компанията производител Apple. Въпреки известността на техниката, специалистите от дълго време предизвестяват да не се ползва, защото тестванията демонстрират, че тя не работи, оповестява Би Би Си.

Технологичният колос разгласява насоки, в които поучава потребителите, че това евентуално би довело до увреждане на устройството от дребните частици ориз, които могат да обхванат в него.

Вместо това притежателите на намокрения телефон би трябвало деликатно да го изтупат, като го държат с конектора надолу, с цел да може колкото се може повече от течността да изтече отвън него. И по-късно да го оставят да изсъхне.

Въпреки възходящата трудност на смарт телефоните, известните подходи за изсушаването им остават много неразвити.

Освен че би трябвало да се заобикаля оризът, не се предлага и да се суши влажен телефон с " външен източник на топлота или сбит въздух ", т.е. да се заобикалят радиатори и сешоари.

Също по този начин потребителите не би трябвало да се пробват да го подсушават с памучен тампон или хартиена забрадка.

Вместо това съветът към хората е да оставят телефона си няколко часа на " изсъхнало, проветриво място ", преди да го свържат още веднъж към зарядното устройство.

Както отбелязва уебсайтът MacWorld изменящият се дизайн на смарт телефоните значи, че всички сходни препоръки ще бъдат непотребни в близко бъдеще. Това е по този начин, тъй като смарт телефоните все по-често устоят на намокряне. Всички устройства на Apple от iPhone 12 насам устоят на потапяне на дълбочина до шест метра в продължение на половин час.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР