Ако мислите, че като измиете дадени продукти с вода, ще

...
Ако мислите, че като измиете дадени продукти с вода, ще
Коментари Харесай

Никога не мийте тези храни преди готвене

Ако мислите, че като измиете дадени артикули с вода, ще се отървете от бактериите, грубо се лъжете. Има артикули, които би трябвало да се сготвят непосредствено. Foodpanda ще ви запознае с тях.

Червено месо - когато измивате алените меса, вие добавяте влага и по време на готвене това ще засегне усета. Попивайте месото с хартиена забрадка или салфетка. Ако планирате мариноване на месото, постоянно го правете в ледник. Същото важи и за пилешкото месо.

Гъби - както при месото, по този начин и при гъбите усетът и консистенцията се трансформират. Просто почистете повърхността, като я обелите или изчеткате с влажна четка. Гъбите всмукват всичко с лекост, по тази причина ги предпазвайте от непотребна влага. При готвене всички бактерии ще изчезнат.

Яйца - всеобща процедура е да се измиват яйцата преди консумация. Ако са домашни, това е наложително. Но в случай че са от магазина, те авансово са измити, преди да бъдат пуснати в комерсиалната мрежа. Освен това се намазват с минерално масло, което да отбрани яйцето.

Тестени произведения - пастата не може да ви разболее, в случай че не прекалявате с нея. Много хора изплакват макароните си след готвене, което е огромна неточност, в случай че желаете да имате най-хубавото ядене. Изплакването на макароните служи единствено за изплакване на нишестето от него, което затруднява придържането на сосовете.

Но зърна, като ориз или киноа, би трябвало постоянно да се мият с вода, преди да започнете да ги приготвяте, с цел да получите верния усет и консистенция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР