Ако Министерство на отбраната има готови проекти, а не на

...
Ако Министерство на отбраната има готови проекти, а не на
Коментари Харесай

Асен Василев: Няма да даваме пари за да купим самолети на хартия


" Ако Министерство на защитата има подготвени планове, а не на хартия - те би трябвало да бъдат прегледани от Комисията в Народното събрание, би трябвало да бъдат разисквани до каква степен покачват боеспособността на армията, до каква степен са целесъобразни, по-късно да се търсят способи за финансирането им. Докато такива планове няма предоставени, да си приказваме за една торба пари за защитата няма да стане ", съобщи министърът на финансите Асен Василев.

По-рано през днешния ден водачът на ГЕЕРБ Бойко Борисов разгласи, че ще поддържат бюджета при гласуването в зала, в случай че са заложени повече средства за армията.

Да купим самолети на хартия - няма да даваме пари, сподели пред публицисти вицепремиерът.

Василев заключи, че има призната стратегия по какъв начин се доближава до 2% за защита от Брутният вътрешен продукт за идващите две-три години. " Този проект се извършва, ние сега сме малко над това, което е планувано за тази година ", съобщи още Василев.

Във вторник след петчасово съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност при президента стана ясно, че би трябвало да се провиснал повече средства за армията.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР