Ако министърът продължава да си затваря очите и да замазва

...
Ако министърът продължава да си затваря очите и да замазва
Коментари Харесай

Николай Денков: Калин Стоянов тръгна в правилната посока

Ако министърът продължава да си затваря очите и да замазва проблемите, тогава ще си подам оставката, само че той потегли в вярната посока. 

Това съобщи министър председателят Николай Денков на летището, където присъстваше на посрещнето на шахматните ни кралици, които се завърнаха на родна земя. 

 

" Видях, че Стоянов е оповестил, че трима чиновници са освободени. Това е знакът, който Министерство на вътрешните работи дава, че насилието не може и не би трябвало да бъде оставено безнаказано. Трябва да продължат инспекциите и тези, които биеха паднали хора, публицисти и елементарни протестиращи, би трябвало да изоставен Министерство на вътрешните работи ", съобщи още министър-председателият

 

Вчера министър председателят Николай Денков съобщи, че е подготвен да подаде оставка, в случай че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов не осъди полицейското принуждение на митинга против БФС и не накаже чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които са си разрешили да бият хора.

 

" Който е позволил демонстрация на принуждение във вечерта на митинга, без значение жител или служител на реда, ще бъде разследван и ще понесе съответната отговорност. Разпоредил съм ускорени вътрешни инспекции, както и ограничения за предварителна защита на сходни случаи в бъдеще ", отговори днес 

на ексклузивен брифинг в Министерство на вътрешните работи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. 

 

И добави: " Аз съм на 100% склонен с премиера Денков за обширен разбор на обособените случаи на принуждение, обаче не съм склонен работата на Министерство на вътрешните работи да бъде поставяна под общ знаменател поради единични случаи, в които е имало превишаване на пълномощията ". 

 

В понеделник водачът на ГЕРБ Бойко Борисов прикани Денков да подаде оставка, в случай че Стоянов напусне Министерство на вътрешните работи.

 

На брифинга през днешния ден вътрешният министър Калин Стоянов съобщи, че трима служители на реда от митинга против БФС са отстранени.

 

Благодаря на премиера, че удостовери, че водач на политическа партия - Кирил Петков, е правил опит да кадрува в Министерство на вътрешните работи, само че аз не съм го позволил, добави още министър Стоянов.

 

Премиерът призна, че има проблем с шахматните федерации има, защото единствено една от тях има лиценз.

 

" Изключително значимо е, че девойките съумяха да се съберат в последния миг и да създадат тим за Европейското. Можеше и този миг да се изпусне. До края на седмицата ще създадем среща с федерациите, с цел да няма спънки оттук насетне ", разкри още министър-председателят

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР