Ако миналата седмица по-голяма част от учениците у нас преговаряха

...
Ако миналата седмица по-голяма част от учениците у нас преговаряха
Коментари Харесай

От сряда на учениците ще се дават и нови уроци

Ако предходната седмица по-голяма част от учениците у нас преговаряха и затвърждаваха отдалечено остарели познания, то от сряда ще могат да им се дават и нови уроци . Това излиза наяве от писмо на шефа на РУ-София Ваня Кастрева до столичните шефове, което се популяризира из обществените мрежи. Отчасти то дава отговор на множеството въпроси, сложени от родители последните дни във връзка със почналото на 16-ти март отдалечено образование - много от тях се оплакаха, че на процедура са се трансформирали в учители, че децата им учат много повече от преди и прекарват неимоверно доста време пред компютрите и така нататък

В писмото е посочено, че след сполучливото пускане на образованието в електронна среда в огромна част от учебните заведения в страната МОН предлага да се усъвършенства организацията, като се стимулират учителите да продължат да работят със същата сила и предпочитание, а учениците да се усещат приобщени към образованието от разстояние с поддръжката на своите родители. " От значително значение е положителната съгласуваност сред учителите, преподаващи на еднакъв клас, в това число и работата на класния началник, който не организира час на класа, само че координира електронното образование, и тази активност да се регистрира като един час седмично. В тези условия водещ принцип следва да бъде слагането на мястото на ученика , с цел да се реши неговото натоварване, което включва с изключение на връзката с учителите, четене на материали и самоподготовка ", се споделя в писмото на Кастрева.

По думите й е оправдано времето за образование на учениците от начален и прогимназиален стадий да е до 6 образователни часа, а за учениците от гимназиален стадий - до 7 образователни часа . " За момента, в процеса на електронното образование, учителите не слагат оценки, само че наблюдават резултатите и напредъка на учениците, като означават и насърчават тяхната ангажираност. Препоръчително е на учениците да не се слагат задания, които изискват печатане на материали ", поучава още Кастрева. По думите й, с оглед повишение на успеваемостта на преподаването, от средата на тази седмица учителите могат да преминат към преподаване на нови познания.

" Една от дилемите ни през идващите дни е да насърчим в по-голяма степен проектно-базираното образование. Синхронното образование като опция за преподаване на нови познания се сблъсква с редица ограничавания (достатъчно устройства, благонадежден интернет) и изисква многочасово стоене пред компютъра. В този миг е значимо да се погрижите и за хигиената на преподаване в електронна среда - с разписание, дълготрайност на часовете, междучасие, по-дълго от общоприетото. Тъй като на процедура организацията на отдалеченото образование е целодневна, имате опция да извършите тази рекомендация. В този миг е изключително значимо да споделяте между тях запаси, опит, положителни практики ", предлага още шефът на РУО-София.

Дистанционното образование започва предишния понеделник мъчно - с блокирали платформи, засечки в интернета и други, само че с голям възторг от страна на учители и възпитаници. По данни на МОН в него са се присъединили 89% от учениците, защото останалите 11% не разполагат с крайни устройства. За тях ще се търсят самостоятелни решения. На процедура обаче броят на обхванатите в електронно образование е много по-малък - в някои класове образователните часове бяха посещавани едвам от половината възпитаници от класа по ред аргументи - работа от къщи на родителите, които не могат да оказват помощ на децата си, механически усложнения с електронните платформи и така нататък Някои учебни заведения както в страната, по този начин и в София, пък непосредствено започнаха с нови уроци още при започване на седмицата, макар напътствията на МОН до 29-и март единствено да се затвърждават остарели познания и да се вършат преговор и извършения.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР