Ако миналата година 5 училища се включиха в програмата, днес

...
Ако миналата година 5 училища се включиха в програмата, днес
Коментари Харесай

Плевневлиев иска държавата да обърне внимание на образованието и иновациите

Ако предходната година 5 учебни заведения се включиха в програмата, през днешния ден се включват 10 в София. Враца и Бургас също демонстрират интерес да се включат. Информацията показа пред News.bg Росен Плевнелиев, президент на България в интервала 2012-2017 година във връзка откриването програмата " Тийноватор " за втора поредна година.

Миналата година бяха към 20-25 млади изобретатели, които желаят да осъществят концепциите си в България. Днес са към този момент 100, регистрира президентът. Това, което се опитваме да посеем през днешния ден тук, ще го жънем след десетки години. Ако стартираме от 1-2 клас с смяната, ще се види чак, когато децата узреят, означи Плевнелиев.
 Сделката за
Сделката за " Фолксваген " - образец за неспазване на разпоредбите на Общия пазар

Плевнелиев увери, че страната ни остава другар с автомобилния колос

Той прикани Министерството на образованието и науката (МОН) да откри подобаващ механизъм да поддържа най-хубавото на българското учебно заведение и възпитаници в техните стремежи да влагат фантазиите си, да станат бизнесмени и да осъществят плановете си тук в България.

" Към сегашния миг М ОН не се включва по никакъв метод , само че ние сме сигурни, че това ще се случи ", сигурен е Плевнелиев.

На въпрос на News.bg дали счита, че задачите могат да се случат с измененията в Закона за образованието, Плевневлиев означи, че не има вяра в смяната на законите , които непрекъснато се трансформират. Той има вяра обаче, че държавното управление би трябвало да има приоритет и страната също би трябвало да има цели.

" Какъв по-голям приоритет от мира, образованието и нововъведенията? ", запита Плевневлиев, съгласно който образованието и нововъведенията имат потребност от това страната да огледа към тях.

Той се базира на интернационалната статаистика, съгласно която от 100 стартъпа единствено 5 не престават да съществуват. Най-богатите и развити общества в света са тези, които поддържат предприемачеството главно в младежи, сподели още Росен Плевнелиев.
 Плевнелиев моли да не се слага на карта бъдещето на Европейски Съюз
Плевнелиев моли да не се слага на карта бъдещето на Европейски Съюз

За него е неточност Франция да " затръшне вратата " за договаряния с Македония и Албания за ЕС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР