Ако мигрантите не преминат през Гърция, ще се насочат към

...
Ако мигрантите не преминат през Гърция, ще се насочат към
Коментари Харесай

Мажд Алгафари: Ако мигрантите не минат през Гърция, ще се насочат към България

Ако мигрантите не преминат през Гърция, ще се насочат към границата на България. Това разяснява журналистът и преводач Мажд Алгафари в студиото на „ 120 минути “.
Хиляди мигранти не престават да се натрупат на турско-гръцката граница Условията, в които живеят, са извънредно тежки
Според него сред струпаните на границата хора няма сирийски бежанци, а хора, които са пристигнали в Турция незаконно и са желали да отидат в Европа поради тежкия живот.

Снимка: bTV

Турция няма визов режим с множеството страни и всички могат да влязат в страната. После те си хвърлят паспортите и стартират да работят незаконно, с което се стига до ниско възнаграждение и опасност от страна на работодателите, че ще алармира полицията, изясни Алгафари.

Няма по какъв начин за толкоз малко време сирийски бежанци да се окажат на турската граница, добави той.

Снимка: bTV

Според него в Одрин има координирани групи, които са подготвени да тръгнат към България.

„ И ще опитат през Гърция, в случай че там стане, ще минат оттова, в случай че не съумеят и една част се върнаха към Турция и в случай че не става през Гърция, ще тръгнат към България “, изясни журналистът.
Организация на обединените нации: 13 000 са мигрантите на турско-гръцката граница Няма мигрантски напън към границата с България
Ако не се откри дипломатическо решение на доста високо равнище – Русия, Европейски Съюз и Съединени американски щати, тогава Турция ще си отдръпне армията и ще пусне, който където желае да върви “, сподели още Алгафари.

Ердоган съобщи, че ще пусне сирийските бежанци към Европа, откакто войски на Башар Асад убиха 33-ма турски бойци в Идлиб.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР