Ако ми я поиска веднага ще я подам. Това каза

...
Ако ми я поиска веднага ще я подам. Това каза
Коментари Харесай

Извънредно! Шефът на БАБХ готов да хвърли оставка заради избитите животни: Правим го правилно и професионално!

Ако ми я изиска незабавно ще я подам. Това сподели доктор Дамян Илиев, изпълнителен шеф на Българска организация по сигурност на храните в отговор на въпрос дали обмисля да подаде оставка, предаде БГНЕС.

Според Закона Българската организация по сигурност на храните се управлява и съставлява от изпълнителен шеф, който се назначава от министър-председателя по предложение на министъра на земеделието, храните и горите.

„ За оставката съм безусловно подготвен, само че съм корав за това, че ние го вършим вярно и професионално. Всички други мнения не мога да приема. Да, несъмнено не сме ви уведомили добре, несъмнено не всички стопани сме уведомили, това е ”, съобщи той. Дамян Илиев уточни, че няма по какъв начин ограничения, които не могат да се одобряват елементарно да бъдат по този начин разтръбявани, обяснявани авансово, тъй като не всеки човек ги схваща и почват да вземат ограничения. „ Мерките са такива – да си скрият животните, да ги няма, да ги продадат. Нещо, което може да предизвика и популяризира болестта. Не постоянно информацията ни оказва помощ на нас, с цел да ограничим болесттите. Но не се укривам зад това нещо. Да, несъмнено не сме обяснили повече, но не съм доста медиен ”, съобщи той.

От БАБХ обясниха, че в Шарково има от порядъка на 400 животни още, които сътрудниците могат да ефтанизират, защото има живи вериги, митинги на хора, тъй че там остава в Шарково да бъдат ефтанизирани последните животни. На въпрос дали има хора, които не са ветеринарни лекари от там споделиха, че има хора, които би трябвало да оказват помощ на ветеринарните лекари. На ветеринарните лекари им би трябвало спомагателен личен състав, който да оказва помощ при самата операция. Там има пренасяне на животните, има обособяване на животните, има държане на животните, след това има товарене, показаха специалистите.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР