Ако мерките на правителството не действаха, безработицата щеше да е

...
Ако мерките на правителството не действаха, безработицата щеше да е
Коментари Харесай

Борисов се самопохвали: Безработицата щеше да е 14%, ако не бяхме най-бързи и адекватни |

Ако ограниченията на държавното управление не действаха, безработицата щеше да е 14%, а в този момент тя е на равнище - 7,5%.
Световните специалисти са единомислещи, че най-трудните времена за здравните ни системи и стопански системи предстоят. Трябва да бъдем рационални и гъвкави в своите решения, с цел да минимизираме вредите от рецесията. Но както се вижда и от данните, на прав път сме!

Това написа министър-председателят Бойко Борисов в профила си във фейсбук, като е добавил и графика за подкрепените браншове, наранени от ковид. 

По думите на Борисов България най-бързо и съответно е реагирала и на здравната, и на икономическата " опасност от Коронавирус пандемията ".

" Мерките ни започнаха да работят овреме и обгърнаха доста хора. Само по схемата 60/40 над 300 000 работни места бяха непокътнати. Бяхме една от първите страни, които вкараха мярката и резултатите досега демонстрират, че тя работи чудесно. Паралелно с това за най-засегнатите от рецесията браншове " Транспорт ", " Хотелиерство и ресторантьорство " и " Туризъм " трансформирахме мярката на 80/20, в резултат на което над 700 компании ще бъдат подкрепени с общо 43,5 млн. лева Български дребни и микро компании получиха безплатно близо 110 млн. лева, а до междинните предприятия ще доближи запас от 200 млн.лв ", написа още министър председателят.

В " графиката " е посочено и че България е " поискала 512 млн. евро по инструмента SURE за справяне с безработицата ", а запазването и обезпечаването на претовареност, както и компенсациите за безработица ще костват 1,4 милиарда лв.. 


Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР