Ако Mercedes-Benz S-Class не е достатъчно разкошен за предпочитанията ви,

Ако Mercedes-Benz S-Class не е достатъчно разкошен за предпочитанията ви, ...

Когато само S-Class е недостатъчно, Mercedes предлага обновения Maybach.


Ако Mercedes-Benz S-Class не е достатъчно разкошен за предпочитанията ви, то компанията от Щутгарт предлага топ лимузината си в освежен Maybach вариант. Той ще бъде показан на публиката по време на салона в Женева, който стартира в началото на март, а през лятото ще влезе и в продажба.

Най-съществената новост в дизайна на обновения Maybach S-Class виждаме в радиаторната решетка, която наподобява много тази на концепцията Maybach Vision 6 (ламелите са вертикални, а не традиционните хоризонтални). Многото хром в бронята също спомага за лесното разграничаване на модела.

Най-голямата промяна се забелязва, когато погледнете автомобила в профил. Maybach S-Class е дълъг 5461 мм, а платформата му е цели 3366 мм. Това прави супер луксозният седан над 25 см по-дълъг от дългата база на S-Class. А това означава, че двамата пътника отзад могат да се радват на гигантско пространство.

Maybach S-Class ще бъде ясно разпознаваем и по двуцветното изпълнение на каросерията, като изборът ще е между девет комбинации.

Два са двигателите за Maybach S-Class. S560 4Matic разчита на 4,0-литров V8 с 469 к.с. и 700 Нм. Но щом имаш пари за Maybach, то те не трябва да се пестят и логичният избор за този автомобил е S650: 6,0-литров V12 с 630 к.с. и 1001 Нм въртящ момент, които ускоряват огромната и супер луксозна лимузина от 0 до 96 км/ч за 4,6 секунди.

Интериорът е много по-трудно да бъде описан, защото истинското усещане а тази кола се получава, ако имаш късмета да седнеш в нея. Наш екип ще посети изложението в Женева в началото на март, за да придобием лични впечатления от вътрешността на Maybach.

Източник: vesti.bg