Ако Лиз Тръс стане следващ премиер на Великобритания ще настъпи

...
Ако Лиз Тръс стане следващ премиер на Великобритания ще настъпи
Коментари Харесай

Голяма сеч в кабинета, ако Лиз Тръс стане премиер

Ако Лиз Тръс стане идващ министър председател на Англия ще настъпи " огромна сеч " в кабинета на Консервативната партия, като първа може да падне главата на министъра на вътрешните работи Прити Пател, твърди " Дейли телеграф ", съобщи БНР.

Изданието написа, че любимецът за нов водач на торите и министър председател на страната няма да се поколебае да в профил никой от министрите, изключително тези, които не се вписват във визията ѝ за ръководство или не са я подкрепили в конкуренцията. Близък съдружник на Прити Пател споделя за вестника, че тя би желала да остане в Хоум офис (Министерството на вътрешните работи)/ и не се интересува от друга роля, тъй като желае да си довърши работата, само че източници, близки до Лиз Тръс настояват, че тя към този момент има човек за поста и това е основният прокурор Сюела Брейвърман.

" Пътници " съгласно " Дейли телеграф " са още вицепремиерът и министър на правораздаването Доминик Рааб, министърът на опазването на здравето Стивън Баркли, министърът на околната среда Джордж Юстъс и водачът на Камарата на общините Марк Спенсър. Нервно чака своята орис и министърът на превоза Грант Шапс, предан на Борис Джонсън, само че подкрепил Риши Сунак. Очаква се общо към 15 министри да изгубят постовете си и в кабинета да попаднат новоизгряващи звезди като Кеми Баденох, която стигна много надалеч в конкуренцията, а след отпадането си поддържа Лиз Тръс.

Самият Сунак сигурно няма да бъде извикан в новия кабинет, в случай че Тръс стане министър председател, само че някогашният финансов министър към този момент самичък съобщи, че в случай че загуби конкуренцията няма да взе участие в държавното управление. По-рано Майкъл Гоув, който също поддържа Риши Сунак, разгласи, че се отдръпва от предните редици на политиката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР