Ако лишим партиите от субсидии, ще ги лишим от конституционно

...
Ако лишим партиите от субсидии, ще ги лишим от конституционно
Коментари Харесай

Проф. Станилов: "Атака" ще се съобрази с Коалиционния съвет за субсидиите

Ако лишим партиите от дотации, ще ги лишим от конституционно право. Държавата би трябвало да обезпечава партиите както е записано в Конституцията. Това сподели в предаването „ Лице в лице” депутатът от „ Атака” проф. Станислав Станилов.

По думите му, в случай че се махнат дотациите, няма да има партиен живот. С 1 лев партийна дотация и един вестник не може да се издаде, уточни професорът.
Парламентът анулира разглеждането на точката за дотациите Вчера водачът на НФСБ Валери Симеонов възрази остро против регламента, контрактуван сред ГЕРБ и Движение за права и свободи
Днес депутатите анулираха разглеждането на партийните дотации, които трябваше да се гласоподават на второ четене в Народното събрание. Промените предвиждаха още от 1 юли дотацията да е един лев на глас. Премиерът изясни, че гласуването ще се забави с една седмица, с цел да може преди него да се организира Коалиционен съвет, на който ръководещите да изяснят позицията си по проблема.

" Коалиционният съвет ще реши позицията на " Атака " по въпроса за дотациите ", добави още Станилов. Той изясни, че през днешния ден са били подготвени да гласоподават " за ", само че откакто ще има Коалиционен съвет, ще се съобразят с решенията от него.
Валери Симеонов настоя въпросът с партийните дотации да не се разисква на следващия ден По думите му ръководещата партия не се е съветвала с съдружния си сътрудник по отношение на измененията
" Патриотичната коалиция не е счупена. Тя е основана, с цел да взе участие в ръководството на страната и да бъде съпротива този мандат. Когато става въпрос за съдружно съглашение - нарушаване няма. Имаме разнообразни отзиви по доста въпроси, само че постоянно решаваме всичко дружно ", безапелационен бе професорът.

" Ние от " Атака " желаеме анекс към контракта за добросъседство със Северна Македония. Гоце Делчев е българин и е бил част от българската войска ", приключи проф. Станислав Станилов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР