Ако кризата с италианския дълг излезе от контрол, еврозоната ще

...
Ако кризата с италианския дълг излезе от контрол, еврозоната ще
Коментари Харесай

Лоренцо Марсили: Ако кризата с италианския дълг излезе от контрол, еврозоната ще се разпадне

Ако рецесията с италианския дълг излезе от надзор, еврозоната ще се разпадне, предизвести в изявление за предаването " Събота 150 " Лоренцо Марсили от организацията " Европейски Алтернативи ".

Според него, препоръчаният от италианското държавно управление бюджет няма да усъвършенства живота на хората, само че сигурно ще докара до финансови проблеми в страната.

„ Италия има 2,3 трилиона евро държавен дълг. Това е гигантска сума, с която нито една институция в Европейския съюз не може да се оправи. Ако Италия е принудена да излезе от еврозоната или да банкрутира поради своя дълг, това ще докара до завършек на целия план на валутния съюз и до финансова рецесия в невиждани размери “.

Висок бюджетен недостиг, голям дълг, проблематични банки и политическа неустановеност - по този начин наподобява Италия през погледа на вложителите сега. Затова гласът на Брюксел звучи по този начин:
" Този бюджет доста съществено се отклонява от фискалните правила в Европейския съюз. Той може да докара до доста сериозен спор сред новото съдружно държавно управление в Италия и Европейската комисия ", сподели Грегъри Клейз - стопански анализатор в института " Брюгел ".
От Рим обаче чуваме напълно друго.
" Кризата в еврозоната стартира поради неправилния метод, по който тя действа и принуждава страни като Италия да натрупат все по-голям и по-голям дълг. Между другото - Италия има примитивен остатък от доста години, което значи, че тя събира повече доходи от сумата, която харчи годишно, в случай че изключим лихви върху дълга. Всичко това просто демонстрира невъзможността на сегашния политически и стопански хайлайф на еврозоната да разбере, че е нужна дълбока промяна - и във валутния съюз, и в целия Европейски съюз. От десетилетия ние сме подложение на стопански политики, които само водят до дезинтеграция и подкопаване на основите на европейския план ", разяснява Лоренцо Марсили от организацията " Европейски Алтернативи ".
Първичният остатък обаче е индикатор, употребен на експертно равнище, а действителността наподобява по различен метод - 130 % държавен дълг, вторият по величина в еврозоната след гръцкия.
" Това е един извънредно замайващ бюджет. От една страна той усилва някои обществени заплащания и подсигурява най-малък приход на огромна част от бедните хора. От друга страна обаче - той понижава налозите на най-богатите хора, тъй като вкарва отчасти плоския налог. По този метод се трансформира метода на облагане, въведен в предишното. Ето за какво този бюджет е една доста странна комбинация от отбрана на най-бедните, само че и понижаване на налозите на най-богатите, които са придобили парите си по непочтен, даже престъпен метод. Всъщност, този бюджет е предстояща " манджа " на новото държавно управление, в което има популисти и националисти, затова - частично извънредно десни и частично извънредно леви хрумвания, въплатени във финансовата рамка за следващата година. За страдание, Европейският съюз е срещу бюджета, само че с извънредно неправилни причини. Брюксел не разяснява обстоятелството, че с новия бюджет се усилват обществените нереавенства, а реагира остро, че дефицитът се е вдигнал с няколко процентни пункта. По този метод просто ще се предизвика в допълнение евроспектицизъм в страната, с което бетонира държавното управление на власт и му дава опция да използа причини, присъщи за реториката на Виктор Орбан в Унгария, която апропо, е много сполучлива ", изясни Марсили.
Франческо Джалиети от компанията за разбор на риска " Полиси Солар " добавя: " Те могат да нагнетят напрежението с Европейския съюз дотам, че чудовищата, които трябваше да бъдат заровени от дълго време, а точно - напускането на Италия на еврозоната и на целия съюз, могат да възкръснат още веднъж. Това, несъмнено, не се споделя директно и на глас. Освен това - и двете ръководещи сили " Пет звезди " и " Лига " обществено са заявили, че те желаят Италия да остане част от еврозоната и от Европейския съюз. Също по този начин обаче ясно са казвали, че желаят промяна на съществуващата система и изменени отговорности и права. Казано по различен метод - на повърхността дебатът е за финансовата непоклатимост, за бюджета, италианския дълг, успеваемостта на разноските и така нататък, само че надълбоко сред редовете се крие дебатът за бъдещото присъединяване на Италия в архитектурата на Европейския съюз.

Ако попитате за персоналното ми мнение, ще кажа, че не виждам " Лигата " в действителност да желае да излиза от Европейския съюз. Напротив - тя отдава огромно значение на идните евроизбори. Те желаят основна роля в идващия Европарламент и основна роля в състава на идната Европейска комисия. " Пет звезди " също имат огромни упоритости за евроизборите, тъй че аз бих пренебрегнал стреховете за излизане на Италия от Европейския съюз. Съвсем почтено ви го споделям. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР