Ако консумирате всеки ден захар или захарни изделия, това може

...
Ако консумирате всеки ден захар или захарни изделия, това може
Коментари Харесай

Знаете ли, че захарта е вредна и за косата?

Ако консумирате всеки ден захар или захарни произведения, това може да докара до пристрастяване, колкото и да не ви се има вяра. Хубавото е, че този неприятен хранителен табиет е изцяло изправим. Захарта предизвиква разнообразни възпаления, които могат да доведат до съществени проблеми и даже заболявания.

Едни от тях са кожни заболявания, затлъстяване, диабет, проблеми със сърцето и ракови болести. Според разнообразни изследвания едно от въздействията на захарта е и върху косата. Ако консумирате захар в огромни количества, то тя може да провокира косопад. В идващите редове ще разберете и по какъв начин го прави.
Храни за по-здрава и лъскава коса
Красива коса, която е дълга, лъскава и здрава? За да имате такава феноменална прическа, първо би трябвало да погледнете какво се озовава в ч...
Прочети повече
Стареене на фоликулите

Високата консумация на захар предизвиква химическа реакция в организма, която се назовава гликиране. Тя визира функционалностите и стабилността на протеините. Това от своя страна може да докара до стареене на клетките, в това число и на космените фоликули. В резултат на това косата стартира да губи своя размер и да пада.

Дисбаланс на щитовидната жлеза

Още едно нещо, което прави захарта, е да докара до осуетяване на равнищата на хормона инсулин, а оттова и на щитовидната жлеза. Тя от своя страна е виновна за отделянето на хормони, които са виновни за здравето и хубостта на косата. Когато функционалността на този орган бъде нарушена, това може до докара до стареене на косата  и оттова на нейната загуба.

Дефицит на значими хранителни детайли

Рафинираните храни, които съдържат бяла захар, са шоколадови произведения, пакетирани лакомства, тестени закуски и други. Те нямат съвсем никаква хранителна стойност, само че за сметка на това могат да ви донесат доста непотребни калории. В себе си те не съдържат витамини или други потребни субстанции, а точно то това се нуждае косата. За да бъде здрава, тя има потребност от витамини C, D, E и желязо.
Как да подмладим косата си с 10 години
Възрастта на дамата личи по доста разнообразни способи. Тя се изписва обаче най-много на характерни места като деколтето и на ръцете. Та...
Прочети повече
Ако тези значими детайли са дефицитни, то тялото не може да извършва вярно функционалностите си, измежду които са растежа и възобновяване на косата. Учените са на мнение, че неналичието на хранителни субстанции от плодове, зеленчуци и риба са повода за появяването на косопад.

Промяна в равнището на инсулин и тестостерон

Честото изразходване на храни със захар може да докара до повишение на кръвната захар. Това от своя страна води до нарушаване на равнищата на инсулин, кортизол и тестостерон. Учените от своя страна са открили връзка сред нарасналите равнища на тестостерон и косопада. 

Дори освен поради косата, ами и изцяло за здравето ви, не е добре да консумирате захар. Опитайте се да я ограничите и ще забележите какъв брой по-енергични и дейни се чувствате, както и че имате по-добри резултати в работата, ученето и други действия, които изискват концентриране.
Ето за какво не би трябвало да скубете побелелите коси
Какво вършиме, когато забележите сив или бял косъм в косата си? Вярно ли е, че отскубването на сивите косми ще умножи броя на белите и...
Прочети повече
 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР