Ако консумирате колбаси, има няколко важни неща, които трябва да

...
Ако консумирате колбаси, има няколко важни неща, които трябва да
Коментари Харесай

Истината за колбасите, вижте какво съдържат те

Ако консумирате салами, има няколко значими неща, които би трябвало да знаете за тях. Руският институт " Роскачество " дава препоръки по какъв начин вярно да избирате качествени месни артикули и какво значат добавките, включващи буквата " E ".
" Когато купувате варени салами, първото нещо, което би трябвало да извършите, е да сравните действителните условия за предпазване с допустимите. Температурата в хладилника би трябвало да бъде от 0 до 6 градуса по Целзий. Важно е да запомните, че един артикул, опакован без вакуум, има по-кратък период на валидност ", сподели шефът на отдела по проучвания Людмила Викулова.
Вареният салам би трябвало да е разтеглив и без кухини, да има цвят от розово до ярко розово, а консистенцията не би трябвало да съдържа бучки и явни цветни петна. Етикетът би трябвало да показва състава, хранителната стойност, периода на валидност, датата на произвеждане, изискванията на предпазване, както и, според от изискванията на опаковката, надписи " опаковани под вакуум " или " опаковани в модифицирана атмосфера ".

" Вареният салам, създадена в сходство с условията, би трябвало да има следните съставки: свинско и/или говеждо, вода, яйца или яйчен меланж, цялостно или обезмаслено краве мляко на прахуляк, сол, гранулирана захар, подправки (индийско орехче или кардамон) ", – се отбелязва в известието на " Роскачество ". Пилешкото, растителният протеин, фибрите и нишестето не би трябвало да бъдат във варен салам, се прибавя в известието.

Освен това е разрешено и потреблението на редица: позволен е оцветител (натриев нитрит) Е250, антиоксиданти Е300, да вземем за пример, с цел да се избегне гранясването – аскорбинова киселина, Е301, Е304, Е306. Регулатори на киселинността като E331 (лимонена киселина), E262, E325, E326, E330 оказват помощ да се предотврати развиването на нежелана микрофлора в продукта. Освен това са позволени стабилизатори и регулатори на киселинността E339, E451, E450, E452 – хранителни фосфати, които усилват вискозитета и плътността на каймата, подобрителите на усета и аромата E621.
Нежелателните добавки от своя страна включват, да вземем за пример, E120 и E252, които могат да имат канцерогенен резултат . Също по този начин би трябвало да избягвате добавката E536: тя е едва токсична, само че производителите на салами, които не са в сходство с условията, могат да я употребяват като емулгатор.
Източник: БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР