Ако компромисът за името бъде отхвърлен, приближаването на Македония към

...
Ако компромисът за името бъде отхвърлен, приближаването на Македония към
Коментари Харесай

Какви са ползите на Русия от Македония?

Ако компромисът за името бъде отритнат, приближаването на Македония към Европейския съюз и НАТО ще бъде блокирано за дълъг интервал от време. За това предизвестяват от редакцията на немския народен всекидневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung в къс материал, отдаден на тематиката за Македония и съветското въздействие в страната.
„ Русия няма да се спре от предизвестието на американския министър на защитата (Джеймс) Матис да не се меси в Македония. Точно там Москва може да получи доста. Ако в края на месеца жителите на Македония отхвърлят компромиса в разногласието за името с Гърция, тогава по-нататъшното доближаване на страната с НАТО и Европейски Съюз ще бъде блокирано за дълго време.
С това съветското управление в Македония ще реализира това, в което се провали по величествен метод в Черна гора – предотвратяването на разширението на НАТО на Балканите. Москва ще продължи в същия дух, който се усещаше преди промяната на авторитарно-националистическо управление в Скопие предходната година. То водеше политика срещу Запада и тласна страната към изолираност.
Действията на Москва би трябвало да се назовават с същинското им име. Още по-важно е това, което водещите политици на Европейски Съюз, измежду тях и канцлерът Ангела Меркел, направиха със своите визити през последните седмици: да покажат какъв брой доста може да се получи с решаването на разногласието за името ", се споделя в текста на публикацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР