Ако колата ви е оборудвана с турбодизелов двигател и искате

...
Ако колата ви е оборудвана с турбодизелов двигател и искате
Коментари Харесай

Важно правило, което ще спаси турбодизела от преждевременна смърт

Ако колата ви е оборудвана с турбодизелов мотор и желаете да удължите неговия живот, то прочете и спазвайте това предписание. Когато колата е бездействала по-продължително време и моторът е леден, то той би трябвало след запалване да се остави за известно време да работи на луфт. Не слушайте всякакви " диванни " майстори, които изясняват, че при актуалните дизели това не е належащо.

Напротив, мощно целесъобразно е. Така налягането на маслото в системата ще доближи работното си равнище. Това също ще даде на маслото опция за вярно смазване на лагерите на турбокомпресора. В същото време не е належащо да се форсира процеса на загряване на мотор посредством подаване на газ.

В началото турбината работи съвсем без смазване и сходно повдигане на оборотите от педала на газта ще накара елемента да работи известно време, както се споделя, на суха основа. И още един съвет за колите с турбодизелови мотори. Не подавайте " всичката газ " незабавно след тръгване. По-правилно би било да започнете да се движите с по-ниска скорост и последователно да я увеличавате.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР