Ако колата е здраво затънала в пясък или кал, експертите

...
Ако колата е здраво затънала в пясък или кал, експертите
Коментари Харесай

Руски експерти разказват как да измъкнем колата от кал и пясък

Ако колата е крепко затънала в пясък или тиня, специалистите от " Российская газета " поучават да употребявате способи, практикувани от професионалните водачи. Ако нямате на разположение камъни дъски или клони, с цел да увеличите сцеплението на гумите, можете да употребявате постелките за кола от купето. Подложките би трябвало да бъдат сложени под задвижващите колела и колата е прекомерно евентуално да откри нужната опорна точка и да премине проблематичната зона.

Възможно е също по този начин да се понижи налягането във всички или най-малко в задвижващите колела. Спаднете гумите до 1 - 1.3 bar и по този метод ще увеличите контактната повърхност с пътя. По този метод характерното налягане на земята ще намалее и колелата ще спрат да затъват. Един или два крика също могат да бъдат употребявани, с цел да избягате от клопката на калта. Необходимо е да повдигнете купето на колата и да поставите камъни, дъски или други твърди предмети под задвижващите колела. Разбира се, крикът би трябвало да бъде инсталиран на твърда повърхнина - като алтернатива, на дъска или камък.

Опитните водачи сигурно знаят по какъв начин да се измъкнат от калта и със крепко въже за изтегляне и къса дъска. Въжето би трябвало да се прекара през джантата в профил на протектора и да се завърже за дъска с дължина към 30 см. Това " дървено ухо " би трябвало да се инсталира перпендикулярно на придвижването. Единият завършек на дъската би трябвало да е допустимо най-къс и да не опира в арката на колелото. Такива " куки " на задвижващите колела ще ви оказват помощ да излезете даже от доста дълбока тиня.

В арабските страни има различен метод да се употребява въже. Единият му край би трябвало да бъде закрепен към дърво, в случай че пораства наоколо, другият би трябвало да бъде прикован към спица или дупка в джантата и част от кабела да се навие към задвижващото колело. При гладко подаване на газ кабелът ще стартира да се навива към колелото и колата ще стартира да се издърпва. От всички тези препоръки би трябвало да сте наясно, че когато отивате в гората или на офроуд пътешестване, би трябвало да имате със себе си помпа, крик, лопатка, въже и брадвичка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР