Ако кожата ви изглежда суха и без тен, нормално е

...
Ако кожата ви изглежда суха и без тен, нормално е
Коментари Харесай

Пет SOS съвета за справяне със сухата кожа

Ако кожата ви наподобява суха и без загар, обикновено е да се чудите на какъв тъкмо артикул да заложите, с цел да се погрижите за нея.

Серум или крем – кое ще хидратира повече вашето лице? Според американския кожен лекар Ранела Хирш, в случай че започнете да употребявате малко по-методично кремовете ще видите по-добри резултати. “Правилната грижа за кожата покачват успеваемостта на кремовете ”, изяснява той. Например, деликатната розова вода няма да ви е от изгода, в случай че към този момент сте поставили пълен пласт крем. Общата рекомендация на специалиста е първо да нанасяте по-малко плътните по текстура артикули, а след тованай-тънките на чувство такива. Но по какъв начин да повишите изгодата от тях? Пет SOS стъпки ще ви оказват помощ да се справите със сухата кожа и да я подготвите за студените дни:

1. Водата е първата стъпка
Добре, не елементарната вода, а дестилираната. Най-добре е да намокрите една хартиена салфетка с течността, поставите я върху кожата и леко потупвате, с цел да попие. Оставете по този начин, до момента в който изсъхне. По този метод ще набавите всички нужни детайли, от които се нуждае вашата кожа и ще я заздравите.

2. Следва серума
Тъй като е с доста лека консистенция и елементарно се всмуква, серумите са идеални за вашата суха кожа, защото по-бързо ще им набави всички дейни съставки, споделя Хирш. Нанасянето на серума става преди хидратантния крем, като по този метод разрешава на съставките в хидратанта да попият на по-дълбоко равнище.

 koja

3. Витамин С за сияйна кожа
Може да се стремите непременно да омекотите сухата си кожа, само че няколко капки витамин C ще я създадат освен сияйна, само че и ще укрепят цялостната й визия и ще заздравят клетките в дълбочина. По този метод вие ще предотвратите още веднъж да имате проблеми с изсушаването. За задачата вземете една ампула с витамин С и обтрийте лицето си с него.

4. Заложете на тежката “артилерия ”
След като към този момент сте нанесли продуктите с по-лека текстура, в този момент е време да сложите нещо в действителност по-кремообразно. Заложете на хидратиращ крем, чийто съставки ще утолят жаждата на вашата кожа.

5. Завършете със слънцезащита
В случай, че не сте поставили хидратиращ крем, наложително сложете слънцезащитен подобен. Първо обаче се уверете, че останалите помади са се абсорбирали добре от кожата, с цел да не стане прекомерно мазна.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР