Ако Кирил и Методий бяха политици, нямаше да разполагаме с

...
Ако Кирил и Методий бяха политици, нямаше да разполагаме с
Коментари Харесай

Ако Кирил и Методий бяха политици

Ако Кирил и Методий бяха политици, нямаше да разполагаме с писменост, а с отчет за това по кое време се планува написването на писменост. След което щяха да поваканцуват малко.

Щяха да разгласят социална поръчка за написването на писмеността. Поръчката щеше да я завоюва някой техен родственик, най-вероятно необразован. После щяха да отидат в командировка на Сейшелите с цел да обменят опит и други работи с манекенки.

Азбуката по план щеше да бъде от тридесет букви, само че след това с няколко анекса буквите ще бъдат сведени до седем. Кои тъкмо – също ще се реши на закрито съвещание също с анекс.

Докато се утвърждават буквите на първото съвещание, ще се откраднат съгласните ( защо другояче са съгласни), а след това и гласните. Накрая ще остане единствено ер дребен.

На мястото на изчезналите букви ще се викне компания, която да запълни неналичията с асфалт.

Ще се организира разяснително-пропагандна акция, че понижаване броя на буквите е в интерес на елементарните хора. Да не се затормозяват с проучването на доста букви. Проектът ще бъде стикован (каква хубава дума ) с министерството на образованието.

Буквите Д и П ще бъдат сменени с Кой?

ББ ще се изписва с една писмен знак. Освен основно и малко Б ще има и „ най-главно Б “.

Ще се сътвори настрана министерство на буквите. Минимум петстотин чиновници от калинка нагоре. Минимум два бона заплата на всяка калинка, а на скакалците по четири.

Създаването на писменост ще се обвърже с НПО-та, които пазят правата. Да се отпечатат брошури, че всички букви са равни и заради тази причина би трябвало да се изговарят и пишат по един и същи метод („ най-главно Б “ прави изключение. То няма да се написа а непосредствено да се богоговее). Задължително да се вкара изписването на буквите и в розово, тъй като „ черно на бяло “ звучи нелиберално, расистко и хомофобско.

Ще се направи фестивал на буквите. Да се повикат деца от читалищата, да пеят песни във прослава на буквите за без пари. Да се поканят реализатори, балет и водещи. Веско Маринов да напише ария в жанр „ нашата полиция ни пази “ но не за полицията, ами за буквите. Някой комедиант да направи някоя хумореска с „ ер дребен “ и „ ер огромен “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР