Ако Кацаров не отмени заповедта си за ограничаване на ресторантите

...
Ако Кацаров не отмени заповедта си за ограничаване на ресторантите
Коментари Харесай

Кръчмарите блокират цялата страна на 28 септември, ако Кацаров не отмени мерките

Ако Кацаров не анулира заповедта си за ограничение на заведенията за хранене и нощните заведения, блокираме страната дружно с транспортния отрасъл на 28 септември. Това разгласи ресторантьорът Евгени Зумпалов от Съюза на заведенията в България.

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) показват своето изрично противоречие с преназначаването на служебния министър на опазването на здравето Стойчо кацаров и служебния министър на туризма Стела Балтова.

" Това е безумна нелепост и подигравка с нашия отрасъл, откакто написахме безчет писма и направихме безчет митинги. След като доста ясно декларирахме за какво Балтова и Кацаров нямат място в това държавно управление. Идва нов длъжностен кабинет, в който и двамата са там. Кацаров лъже непрекъснато, че здравните ограничения вървят дружно с финансовите, само че финансови ограничения няма ", сподели Зумпалов.

По думите му финансовите ограничения в новия бюджет са 420 млн. лв. и стигат за отплата на бизнеса само по старите ограничения , само при ограничаване на 50%. " В момента имаме цялостен затворен отрасъл - нощните заведения ".

" Милион пъти им поискахме оставките, Балтова по никакъв метод не е защитила нашия отрасъл. Кацаров го дискриминира по същия метод, по който го дискриминираше и предходният здравен министър ", добави Евгени Зумпалов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР