Ако карате велосипеда си сутрин,
отивайки на работа или по всяко

Ако карате велосипеда си сутрин, отивайки на работа или по всяко ...

Електрокитът Revos превръща всеки велосипед в електрически за по-малко от 10 минути - видео.

Ако карате велосипеда си сутрин, отивайки на работа или по всяко друго време, а не искате като стигнете да сте потни и миришещи, ви е нужна малко допълнителна помощ. Такава каквато осигурява на собствениците си електровелосипеда. Но да си купите нов електровелосипед първо е доста скъпичко и второ, ако имате вече добър класически велосипед, няма смисъл да се отказвате от него. Във този случай на помощ може да ви дойде предложението от английската компания Revolution Works, предлагаща силов електрокит на име Revos.

Всъщност става дума за стартъп, който в момента набира средства в Kickstarter. Идеята не е супер нова – от десетилетия се предлагат както електрически така и задвижвания с ДВГ за велосипеди, които не са предвидени оригинално за задвижване с двигател. В случая от Revolution Works предлагат подобно решение с електрозадвижване, което се монтира на колелото без специални инструменти за по-малко от 10 минути. В кита са ключени три елемента – задвижваща част, сензор за асистенция на педалирането и акумулатор.

Моторчето е алуминиево, с мощност 250 Вт, закача се за тръбата на седалката и със специален ролер задвижва задната гума. Акумулаторът се прикрепва на долната тръба на рамката, на мястото където обикновенно е стойката за бутилката с вода. На разположение са два варианта на акумулатора - 100 или 209 Ватчаса, който се помества в държач и е свързан с кабел със задвижващия елемент. Магнитният педален сензор е закрепен до зъбния венец и предава сигналите си към задвижването.

След монтажа трябва да се завъртят педалите, сензорът засича движението, системата за подпомагане се задейства до достигане на скорост от 25 км/ч. Системата работи само когато се въртят педалите, но може да се изключи от работа с половин оборот назад. Ако се усети натоварване отизкачване тя се задейства отново с половин завъртане на педалите назад."Системата е изключително ефикасна. Когато човек я види, първата реакция е че прекалено малка за да е добър помощник. Но само една обиколка на площадка ви убеждава в обратното.” - споделя Марк Палмър, директор на компанията.

Кампанията в Kickstarter на Revolution Works вече постигна първоначалната си цел за финансиране две седмици преди финала й. Цената тръгва от £349 за комплекта с акумулатор 100 Втч и е £439 за варианта с 209 Втч. Първите доставки на комплектите към купувачите трябва да тръгнат през октомври тази година.

Източник: auto-press.net