Ако кафето ви се разлее по време на полет и

...
Ако кафето ви се разлее по време на полет и
Коментари Харесай

Разливаш си кафето – авиокомпанията ти плаща обезщетение

Ако кафето ви се разлее по време на полет и ви изгори, то самолетните компании ще би трябвало да ви заплащат обезщетение. Това се показва в тълкователно решение на съдът на Европейския съюз. В него се споделя, че самолетна компания може да бъде държана под отговорност, в случай че пасажер е потърпевш от топла наптик.

Това се отнася и за случаи, когато турболенция или различен фактор, обвързван с полета, не са причина за разлятото кафе, оповестява „ Политико “.

Съдът разясни, че сходни проблеми не би трябвало да се свързват с въпроси, които нормално се асоциират с въздушния превоз, с цел да има съображение пасажер да потърси обезщетение.

Решението е обвързвано с австрийски случай. Потърсена е финансова отплата за момиче, което е било залято с кафе по време на полет. Кафето е било на татко й. Те са летели от Палма де Майорка до Виена, когато чаша с горещо кафе на масата се е разляла. Не е ясно дали случаят е вследствие на проблем с масата или от вибрациите на самолета.

Фалиралата австрийска компания Niki се аргументира, че казусът не може да се възприема като случай съгласно интернационалните правила, тъй като не може да се свърже с заплаха, която нормално се асоциира с летенето.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР