Ако живеете близо до натоварен път, може да сте изложени

...
Ако живеете близо до натоварен път, може да сте изложени
Коментари Харесай

Изследване: Живеещите до натоварен път изложени на по-висок риск от екземи

Ако живеете покрай претрупан път, може да сте изложени на по-висок риск от развиване на екзема, откри проучване, представено от Юнайтед прес интеренешънъл и Българска телеграфна агенция.

Според създателите на изследването хората, които населяват региони, надалеч от оживени пътища и автомагистрали, е по-малко евентуално да страдат от кожното заболяване.

За проучването са оценени данните от медицински досиета на пациенти от Денвър, Съединени американски щати за 13-годишен интервал - от детска до 18-годишна възраст. Тези от тях с екзема били съпоставени със същия брой хора в контролна група от пациенти без дерматит. Над 14 000 деца са обхванати в проучването.

Учените са пресметнали дистанцията от домовете им до път с годишен трафик над 10 000 автомобила на ден.

Открихме, че деца, които живеят на един километър или повече от претрупан път, е с 27 на 100 по-малко евентуално да заболеят от атопичен дерматит спрямо живеещите на 500 метра от основен път, сподели ръководителят на проучването доктор Майкъл Невид от болница " Нешънъл джуиш хелт " в Денвър, щата Колорадо. 

Резултатите от проучването са оповестени в онлайн приложението на профилираното издание " Джърнъл ъф алерджи енд клиникал имюнолъджи " и ще бъдат показани на конференция на Американската академия по алергии, астма и имунология.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР