Ако извънредното положение бъде удължено до 13 май, до 13

...
Ако извънредното положение бъде удължено до 13 май, до 13
Коментари Харесай

Ангелкова: Компаниите в сектора очакват сериозни загуби

„ Ако изключителното състояние бъде удължено до 13 май, до 13 юни няма да могат да се възвръщат суми, които са предплатени предвид на неосъществени почивки. Апелирам към всички консуматори да одобряват опцията да бъде издаван ваучер до 24 месеца, който да дава отговор на това, което са платили “. Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ по БТВ министърът на туризма Николина Ангелкова.
„ На потребителите би трябвало да бъде обезпечено, че в случай че през тези 24 месеца туроператорът изпадне в несъстоятелност, той да има опция да претендира сумата да му бъде възобновена “, разясни още тя.
Много от фирмите в областта на туризма чакат загуби сред 50 и 100%. Повечето от тях плануват да съкратят личния състав или да го изпратят в неплатен или заплатен годишен отпуск. „ Първо се предлага заплатен отпуск, по-късно неплатен, а най-после се минава към разновидността съкращения. Само до 10% за момента не плануват редуциране на личния състав “, разясни Ангелкова.
Чака се информация от Европейската комисия дали ще бъде утвърдена по оперативна стратегия опцията за подкрепяне до 50 000 лв. на микро, дребни и междинни предприятия при избрани условия, с цел да се окаже спомагателна помощ на бранша. Министерството на туризма планува и спешна рекламна тактика, само че главно се разчита на българските туристи. Затова и се обмисля единствено за тях това лято шезлонгите и чадърите на плажа да са безвъзмездни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР