Ако извънредното положение бъде удължено до 13 май, до 13

...
Ако извънредното положение бъде удължено до 13 май, до 13
Коментари Харесай

При нереализирана почивка – опция да ползваме ваучери до 24 месеца

Ако изключителното състояние бъде удължено до 13 май, до 13 юни няма да могат да се възвръщат суми, които са предплатени предвид на неосъществени почивки, посочи министърът на туризма.

Това сподели в предаването „ Лице в лице “ министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя разясни, че в тези случаи има три варианти - закрепено различно пътешестване, ваучери до 24 месеца и опцията за възобновяване на сумата.

„ Апелирам към всички консуматори да одобряват опцията да бъде издаван ваучер до 24 месеца, който да дава отговор на това, което са платили “, сподели Николина Ангелкова.

„ На потребителите би трябвало да бъде обезпечено, че в случай че през тези 24 месеца туроператорът изпадне в несъстоятелност, той да има опция да претендира сумата да му бъде възобновена “, разясни още тя.

Проучванията все още сочат, че множеството компании в бранша чакат загуби сред 50 и 100%. Повечето от тях плануват да съкратят личния състав или да го изпратят в неплатен или заплатен годишен отпуск.

„ Първо се предлага заплатен отпуск, по-късно неплатен, а най-после се минава към разновидността съкращения. Само до 10% за момента не плануват редуциране на личния състав “, разясни Ангелкова.

Чака се информация от Европейската комисия дали ще бъде утвърдена по оперативна стратегия опцията за подкрепяне до 50 000 лв. на микро, дребни и междинни предприятия при избрани условия, с цел да се окаже спомагателна помощ на бранша.

На ден в Министерството на туризма идват повече от 200 писма от консуматори.

„ Всеки е прав за себе си и по тази причина салдото е доста сложен. Трудно е да удовлетвориш ползите на всеки, изключително в нашия бранш. Една такава тежка обстановка ни дава опция да бъдем обединени и с общи старания да търсим вероятните, уравновесени решения “, разяснява Николина Ангелкова.

По думите й туризмът изживява най-тежката си рецесия и в случай че успеем да я преодолеем, ще излезем доста по-силни от нея.

„ Със сигурност ще отнеме доста време да се възстановим, само че е добре да търсим общите решения. Обвиненията един към различен няма да ни оказват помощ “, съобщи министърът на туризма.

Коронавирусът и България 422 са доказаните случаи на COVID-19 у нас Отменят публичното разискване на плана за изменение на общия организационен проект на Царево Министерски съвет предлага изключителното състояние да се удължи до 13 май Девета жертва на ковид у нас „ Бизнес герои “: Дарителите по време на пандемия Англия вкара краткотрайни промени при кандидатстване за статут на уседналост " Галъп интернешънъл ": Доходите на 36% от българите са намалели след изключителните ограничения „ Пирогов “ пусна безвъзмезден уебсайт за инспекция на признаци на ковид Тестват депутатите за ковид във ВМА и „ Софиямед “ Акушер-гинекологията на УМБАЛ „ Св. Георги “ в Пловдив отваря порти след стерилизация Румен Гечев: Отмяната на бюджетната комисия поради Адемов е съмнителна Ръст на онлайн измамите около рецесията с COVID-19 Ген. Мутафчийски: Хасан Адемов постъпва в болница Иван Нейков: Мярката „ 60/40 “ надали ще е ефикасна Коронавирусът доближи и Русе Вечерният час в Старозагорска област към този момент е в действие Изследват депутатите за COVID-19 след позитивна проба на Хасан Адемов от Движение за права и свободи Депутатът от Движение за права и свободи Хасан Адемов е с ковид БАБХ ревизира производителите и търговците на храни в осъществяване на ограниченията против COVID-19 Четири са потвърдените нови случаи на пациенти с ковид в Бургаско
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 422 23 9 20 Света 884996 26677 44202 185204 Заразени* Нови Починали България 422 23 9 Света 884996 26677 44202
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР