Ако изпитвате затруднения да си спомните какво е станало в

...
Ако изпитвате затруднения да си спомните какво е станало в
Коментари Харесай

Отвориха Музей на махмурлука в Хърватия

Ако изпитвате усложнения да си спомните какво е станало в предходната нощ на пиене, вероятно Музеят на махмурлука в Загреб е за вас, написа Агенция Франс Прес.

" Искахме да съберем предмети, с които хората се разсънват без да знаят по какъв начин са попаднали при тях. ", споделя 24-годишната Роберта Микелич, която открива музея дружно с приятеля си Рино Дубокович.
 
Засега Музеят на махмурлука, за който притежателите настояват, че е уникален, ще се концентрира единствено върху занимателната част на пиянските истории. Следващият стадий от развиването му е да обърне внимание на заплахите от прекаляването с алкохола и изпадането в безпомощно положение.

Предметите, с които са се събуждали пияни хървати, измежду които има неща като пътен знак Стоп и саксия със необичайно растение на точки, са ситуирани безсистемно в няколко стаи и символизират зиг-заг траекторията, по която почерпените се прибират от бара към дома.

Има и черна дъска, на която посетителите могат да допишат изречението " Аз се разсъни с... ", като споделят своя пиянска история.

Някои към този момент са дали своя принос, като има гости които споделят, че се събудили с някогашния си сътрудник, извънредно доста тикви, две бездомни кучета и други.

Идеята за откриването на музея пристигнала на Роберта и Рино, откакто техен другар се напил и се събудил с педал от велосипед в джоба, за който нямал пояснение.

" Ако се събудиш на терасата на старешки дом в Холандия, знаеш че си прекарал добре. ", написа един българин на дъската за шерване на разгулен истории.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР