Ако изощо може да се говори за съдебна реформа, то

...
Ако изощо може да се говори за съдебна реформа, то
Коментари Харесай

Георг Георгиев: Ако изобщо може да се говори за съдебна реформа, то успехите в нея се дължат на ГЕРБ

" Ако изощо може да се приказва за правосъдна промяна, то триумфите в нея се дължат на ГЕРБ. 2019 година отпадна механизма за инспекция, Европейска комисия сподели, че България извърши критериите ", съобщи в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия националният представител от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев.
 
По думите му някои от законопроекти са безсъдържателни и в прорез с Конституцията. " Противоречат въобще на разделянето на управляващите, изключват прокуратурата или я слагат в послушание на новосъздадени механизми, какъвто е образецът със законопроекта на господин Рашков ", добави Георг Георгиев.
 
" Направихме стъпки, с цел да има Комисия по конституционни въпроси и смяна на Конституцията ", разяснява Георг Георгиев. Според него никой от намиращите се в Народното събрание не се пробва да организира действителен спор. " За правосъдна промяна са нужни гласове ", сподели още Георг Георгиев.
 
" Мястото на РСМ е в Европейски Съюз и НАТО. Затова когато очертавахме целите на Европредседателството, ние поставихме Западните Балкани. РСМ се употребява от нашето топло възприятие. Жалко, че толкоз време беше пропуснато. От декларация и контракта за добросъседство-благодарение на Борисов и Заев ", добави някогашният външен министър.

На въпрос, че държавното управление на ГЕРБ е наложило несъгласие, Георгиев обясни: " Ще ви поправя, тъй като думата несъгласие наложи непознатата агитация, която искаше да внуше че България стопира РСМ. Не мога да приказвам за неточност, беше реализирано съглашение, което отразява ползите на двете страни и съставлява това, което България искаше да направи - да подписа двустранен протокол и за първи път той да стане част от дневния ред на Европейски Съюз. Задължително изискване е РСМ да включи българите като държавнотворен народ, с цел да стигне до договарянията. Отразени бяха нашите условия във френското предложение, подкрепени от всички -това демонстрира че ние сме защитили националния интерес ", добави Георг Георгиев. 

Готови ли сте да воювате за евроценностите, попита водещият Бойко Василев. " Фактът, че се появява думата " воювате " значи, че се позволява засилена изразителност. Ако не беше ГЕРБ - два пъти вкарваме в Народно събрание решението за военна помощ за Украйна, за жалост в 47-то Народно събрание имаше популистката клопка на партиите, не одобриха България да се подреди до сътрудниците от Европейски Съюз. Но в този момент - даването на помощ е инициирано от ГЕРБ, декларацията за Шенген бе призната с нашите гласове, еврозоната - от самото начало ГЕРБ демонстрира ориентацията на нашата страна. Какво постанова да я препотвърждаваме –народът и страната са създали избор? ", акцентира водачът на МГЕРБ. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР