Ако избягватe тренировките във фитнес салон само заради страха от

...
Ако избягватe тренировките във фитнес салон само заради страха от
Коментари Харесай

Срамувам се да тренирам във фитнес салон – какво да правя?

Ако избягватe тренировките във фитнес салон единствено поради страха от това какво ще кажат за вас, не сте единствената. Ето по какъв начин да го преодолеете.

Много от дамите избират да упражняват от у дома, където постоянно вършат еднотипни тренировки с прекомерно малко съоръжение, тъй като се опасяват да стъпят във фитнес салон.

Мисли като “какво ще си кажат за мен, може да не върша упражненията вярно, несъмнено ми се смеят ” единствено ни стопират по пътя към триумфа . Затова и би трябвало да се опитаме да се преборим с тях.

 Срамувам се да упражнявам във фитнес салон - какво да върша?

Изследване в Америка от Fitrated, платформа за фитнес съоръжение, попита 1000 мъже и дами, фенове на фитнеса по въпроса. Оказва се, че 65% от дамите заобикалят да вървят във фитнес салоните за подготовка, до момента в който при мъжете единствено 36%  се усещат по този начин.

Когато социолозите попитали дамите за какво се срамят да отидат във фитнеса, те споделят, че 55% се опасяват, че не наподобяват задоволително слаби и стегнати, с цел да се покажат във фитнеса, 49% пък се тормозят от избора на облеклото си, а 25% не желаят да бъдат стериотипизирани.

Този боязън, обаче, само ни вреди. Всъщност в множеството случаи хората са фокусирани върху личната си подготовка и не се замислят толкоз за другите. Дори и да го вършат най-често е съпроводено с почит към другия, тъй като е избрал да се погрижи за себе си.

Ако желаете да преодолеете този боязън, има няколко неща, които можете да извършите:

1. Пригответе си проект

Когато авансово сте решили какво ще вършиме и в какво количество, няма да се лутате из фитнеса, чудейки се какво да упражнявате. Това ще се отрази на самочувствието ви и по този начин ще понижи терзанието.

2. Проверете верният метод за извършване на упражнението

Знаейки, че правите вярно упражненията и няма защо да ви съдят, ще се чувствате доста по-комфортно да упражнявате във фитнес салон.

 Срамувам се да упражнявам във фитнес салон - какво да върша?

3. Малки стъпки

Няма нищо неприятно първоначално да наемете персонален инструктор, който да следи по какъв начин се справяте с тренировката, в случай че това ще ви накара да се чувствате по-комфортно. След като научите основните неща, ще придобиете повече самочувствие и отсега нататък няма да се притеснявате.

4. Не позволявайте да ви карат да се чувствате зле

Ако въпреки всичко някой реши да ви каже нещо или да потърси различен метод да ви съди, не свеждайте глава. Уведомете индивида, който ви тормози, че подобен метод на поведение не ви харесва, в случай че това не проработи – кажете какво ви тормози на инструкторите във фитнеса. Те ще изберат най-подходящият метод да се оправят с казуса.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР