Ако изборите са сега, парламентът ще бъде доста шарен, но

...
Ако изборите са сега, парламентът ще бъде доста шарен, но
Коментари Харесай

Ако изборите са сега: ГЕРБ води БСП. Трета е партията на Слави Трифонов

Ако изборите са в този момент, Народното събрание ще бъде много пъстър, само че той ще бъде пъстър когато и да са изборите – предварителни или постоянни, разяснява Боряна Димитрова от „ Алфа Рисърч “ в предаването „ Тази заран “ по БТВ. Тя разяснява национално-представително изследване на организацията, извършеното от 21-и до 30-и септември измежду 1031 пълнолетни жители.

Според данните към две трети от пълнолетните българи не престават да поддържат митингите. Едва към 14 на 100 изрично не ги поддържат.

Ако изборите бяха идната неделя, запитаните в проучването изпращат шест партии в идващия парламент. ГЕРБ води на Българска социалистическа партия, само че с под %. Трета е партията на Слави Трифонов  Слави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български артист, ефирен водещ и продуцент. Роден е в – „ ИТН “.

В Народното събрание влизат още: Движение за права и свободи, Демократична България и Изправисе. Бг. Обединените патриоти, към този момент без „ Атака “, се оказват на границата.

Най-много - 44 на 100 - събира мнението, че е нужна незабавна оставка, последвана от предварителни избори. Почти 25% считат, че може да бъде формиран нов кабинет в границите на този мандат. 31% поддържат мандат на Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г до край.

Първи по персонален рейтинг съгласно изследването е Слави Трифонов  Слави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български артист, ефирен водещ и продуцент. Роден е в. Следва го. Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, Корнелия Нинова  Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на Коалиция за и Христо Иванов  Христо Иванов Роден е на 13 септември 1974 година в София. Христо Иванов е магистър по право от Софийския се подреждат трети, четвърти и пети.

„ Проучването демонстрира, че имаме нестабилни настройки – малко плаващи пясъци по поредност от индикатори, в това число и електоралните настройки. Изходът е надълбоко неразбираем и това основава тази неустановеност в електоралните настройки “, означи Боряна Димитрова.

Според нея доста разнообразни са политическите сили. „ Ако за ГЕРБ и Българска социалистическа партия обществото има своите показа, знае кои са им лицата и водачите, то има и тотално незнайни. За “Има подобен народ “ не знаем каква стратегия и какво лице ще има “, уточни тя.

По думите на Димитрова това важи и за фигурата на, само че съгласно изследването водачите на двете най-неясни политически сили имат най- огромен политически рейтинг.

„ Имали сме и различен път лица, които се втурват на политическата сцена – те събират върху себе си фокуса на упованията, след това обаче идва отрезвяването в действителното политическо деяние “, разяснява Боряна Димитрова.

„ Има един оптимистичен прочит, че поддръжката за партията ще продължи да пораства до рейтинга на водача. Има обаче и един по-реалистичен прочит – поддръжката за водача се открива покрай тази за водача “, уточни още тя.

„ При „ ИТН “ степента на готовност е доста по-ниска в сравнение с при други партии партии. Търсят се нови политически лица, този рейтинг е отражение на това “, счита Боряна Димитрова.

„ Протестите започнаха със мощна демократична и модернизационна поръчка, само че по метода, по който се развиха те дадоха подтик на популистко – леви планове. Това, което е огромното предизвикателство е дали ще се появи мощна опция на ГЕРБ от дясно “, означи Боряна Димитрова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР