Ако изборите са днес, ГЕРБ остава първа политическа сила, следвана

...
Ако изборите са днес, ГЕРБ остава първа политическа сила, следвана
Коментари Харесай

Няма такава държава с потенциал за трета политическа сила

Ако изборите са през днешния ден, ГЕРБ остава първа политическа мощ, следвана от Българска социалистическа партия. На политическата сцена обаче се появя и нов състезател. Това демонстрира национално-представително изследване на " Маркет Линкс ", извършено сред 21 и 28 ноември, написа " Накратко ".

``
реклама

Социологът Добромир Живков уточни пред bTV, че директно след локалните избори разликата сред двете съществени политически сили остава 2%, а във връзка с настройките на жителите към институциите се регистрира възобновяване на доверието.

Живков разясни, че подобен развой се е следил и след евроизборите през май. По негови думи обаче това не изключва изказванието, че има сериозна рецесия в доверието към институциите.

С най-голямо доверие остава Президентството, което съгласно социолога е предстоящо, защото тази институция не е ангажирана директно с изпълнителната власт, а извършва привилегированата роля да бъде коректив на властта.

Със сходни равнища на доверие са институциите, свързани с изпълнителната власт и правосъдната власт. Данните на изследването сочат, че Народното събрание остава с най-ниско равнище на доверие.

Повечето жители обаче са оптимистично настроени и чакат позитивно развиване на страната, както и на семействата.

Резултатите от проучването демонстрират, че на политическата сцена излиза нов политически състезател - групировката " Няма такава страна ". Тя дава сериозна поръчка, макар че предходната седмица съдът отхвърли да я записва като политическа партия. Според изследването, в случай че политическата мощ се яви на избори през днешния ден, тя има капацитет да бъде с трета по величина парламентарна група.

Живков уточни, че " Няма такава страна " събира протестния избор на жителите - те черпят поддръжници както измежду хората, които не гласоподават, по този начин и от патриотично настроените жители.

Проучването отбелязва спад на утвърждението при " Обединените патриоти ", до момента в който при Движение за права и свободи се вижда висока готовност. Най-висок % на отрицателна настройка се отбелязва към партия " Атака ".

Резултатите от проучването демонстрират и че българите нямат задоволително ясни позиции по отношение на срещата на премиера Бойко Борисов с американския президент Доналд Тръмп - доминират хората без мнение по въпроса.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР