Ако Италия има голям проблем с необслужваните кредити, то може

...
Ако Италия има голям проблем с необслужваните кредити, то може
Коментари Харесай

Италия вече не е страната с най-много лоши кредити в света

Ако Италия има огромен проблем с необслужваните заеми, то може да се каже, че това важи в още по-голяма мощ за Индия. Азиатската страна изпревари европейската по дял на неприятните заеми към общите, демонстрират данни на Reserve Bank of India, представени от Bloomberg.

Необслужваните заеми в Индия са достигнали общо 190 милиарда $ към декември предходната година или 10,3% от общите заеми.

Това слага под подозрение " оцеляването " на някои от кредиторите в страната и лимитира вложенията, пишат от Bloomberg.

От друга страна Италия съумя да ограничи каузи на необслужваните заеми до към 200 милиарда евро или 227 милиарда $ от пика им през 2016 година до над 360 милиарда $.

За съпоставяне през 2017 година неприятните заеми в Италия съставляват 16,4 на 100 от общо заемите, до момента в който в Индия за същия интервал те са с дял от 9,6 на 100.

Според последните данни Бразилия е на трето място измежду огромните стопански системи по дял на неприятните заеми - 3,2%. Франция е на четвърто място с 2,9%, следвана от 1,9% в Китай и 1,5% в Германия.

Необслужваните заеми са сериозен проблем и за друга страна в Южна Европа - Гърция. В съседката ни те са в размер на 88,6 милиарда евро към 2018 година. Все отново банките в страната са съумели да продадат портфейли неприятно заеми за 12,5 милиарда евро през миналите 12 месеца.

Тази седмица обаче стана ясно, че Атина възнамерява да насочи 1 милиард евро в локалните банки за да поддържа ипотечните заеми на семействата. Финансирането ще бъде ориентирано към семействата, които не могат да покриват вноските си и имат потребност преструктуриране на заемите. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР