Ако искате смело да хапвате, без да се притеснявате за

...
Ако искате смело да хапвате, без да се притеснявате за
Коментари Харесай

Хапвайте смело и отслабнете със средиземноморска диета!

Ако желаете самоуверено да хапвате, без да се притеснявате за фигурата си, ще ви разкрием средиземноморския режим на хранене – изцяло здравословен, без строги ограничавания и ограничения!
Обикновено се заблуждаваме, че по време на диета би трябвало да отстраняваме от дневното си меню макаронените произведения, хляба и сладките неща. Жените, които живеят в средиземноморските области обичат тези храни и все пак са красиви и стройни.Да не приказваме за това, че съгласно най-новите проучвания хората, които са фенове на средиземноморския метод на хранене, са по-слабо застрашени да се разболеят от Алцхаймер в преклонна възраст – вероятността това да се случи е с 68 % по-малка, в сравнение с при останалите.
 
Предприемайки средиземноморската диета, е добре да спазвате няколко правила, които ще допринесат за по-лесното събаряне на непотребните килограми.
 
1. Концентрирайте се единствено върху храненето!
По време на хранене не гледайте телевизия и не четете вестник. Не яжте и до момента в който работите на бюрото си, тъй като всичко това отвлича вниманието от самото хранене и по този начин поглъщате по-голямо количество храна.

 
2.  Наслаждавайте се на храната с всеки осезателен орган!
Направете храненето по-специално събитие, превърнете го в празник! Не се нахвърляйте незабавно върху храната в чинията пред вас. А отделете време да се насладите на цветовете и формите. Погледайте я с възхита, вземете си дребна хапка и постепенно пробвайте усета й.

 
3. Дъвчете най-малко тридесет пъти!
Когато се храните, отделяйте задоволително време за това. Правете го постепенно, с приятност, без да бързате. Сдъвкването на храната е доста значима част от здравословното и диетично хранене, тъй като колкото по-бавно се храните, толкоз по-малко количество храна поглъщате. За да стигне до мозъка сигналът за задоволеност, са нужни към 40 минути.

 
4. Използвайте зехтин по-често!
Зехтинът, макар че е лой, не води до мастни натрупвания в организма. А от позиция на здравето ни е доста значимо да предпочетем тази растителна лой. Зехтинът съдържа хранителни съставки, които ни защищават от сърдечни болести и мозъчни кръвоизливи. Освен това понижава риска от ракови формирания, да вземем за пример: дамите, които постоянно употребяват зехтин, са по-слабо застрашени да се разболеят  от рак на гърдата.

 
5. Не се отхвърляйте от макароните и спагетите!
В едно изявление, когато попитали София Лорен какви са тайните на нейната диета, тя показала фантастичната си фигура и споделила единствено: “Това, което виждате, се дължи на божествените италиански спагети! ”

Единственото ограничаване е: избирайте единствено пълнозърнести, тъй като са по-богати на потребни хранителни детайли и по-бързо засищат.

Радвайте се на опцията да се храните!
Много дами в България, за жалост, гледат на храната като на зложелател, който ги кара да напълняват. В средиземноморските страни хората мислят по различен метод. Храненето е мотив да се събере фамилията дружно, да се наслаждения на компанията си, да беседва, да се майтапи и любува на насладите, които вървят дружно с храненето. Има една италианска поговорка: “Яж малко, само че добре! ”

 
Още 3 златни правила:
 
1. Внимавайте за качеството!
Това не значи да се превърнете в парвеню във връзка с храната, само че средиземноморските дами сигурно обръщат внимание на това какво се сервира на масата. Те не си губят времето да пресмятат калории, а просто сортират качествени артикули.
2. Не се насилвайте!
Не яжте принудително храна, която не ви харесва. Няма никакъв смисъл, единствено може да увредите стомаха си. Отървете се от пагубното въздействие на запечаталите си в паметта ви упреци от детството: “Недей да капризничиш! ”, а в противен случай, бъдете взискателни към храната.
3. С по-бавно движение!
В заведенията за хранене за бързо хранене в действителност може да спестите доста време, само че те не се отразяват добре на здравето и на фигурата ви. Отделяйте повече време, когато се храните!

 

 Отслабнете със средиземноморска диета!

 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР