Ако искате да си приготвите нещо вкусно, но и полезно

...
Ако искате да си приготвите нещо вкусно, но и полезно
Коментари Харесай

Вкусна лазаня с тиквички и сирена, която трябва да опитате

Ако желаете да си приготвите нещо вкусно, само че и потребно за вечеря, пробвайте тази лазаня с тиквички и сирена. Тя ще се хареса, даже на тези, които постоянно държат да има и месо в менюто им.
Необходими артикули:
1,5 кг. Тиквички
800 г доматено пюре
500 г сирене Рикота /или извара/
500г сирене Моцарела
100 г сирене Пармезан
4 яйца
4 филийки остарял самун
50 мл зехтин
1 с.л захар
Черен пипер
1 ч.л изсъхнал риган
1 ч.л босикек

 Рецепта на деня: Хрупкави тиквички без пържене Рецепта на деня: Хрупкави тиквички без пържене
Хрупкавите тиквички са обичани на доста хора, само че приготвянето им  е тестване за мнозина. Предлагаме ви една рецепта, с която может...

Начин на подготвяне:
Тиквичките се измиват и се нарязват на ленти с дебелина от половин сантиметър. Овкусяват се със сол и черен пипер и се заливат със зехтин. Запечете ги на грил тиган.
Филийките самун можете да смелите в чопър. Настържете пармезана и моцарелата, само че не ги смесвайте. В купа смесете рикотата /или изварата/, яйцата, половината пармезан и половината от смления самун.
Доматеното пюре се овкусява с ригана, босилека, захарта, солта и черния пипер. На дъното на тава поставете доматения сос и поръсете с част от натрошения самун.
 Пита от тиквички Пита от тиквички
Необходими артикули: 1 кг тиквички 2 яйца 150 г топено сирене 100 нормално сирене 100 г кашкавал брашно, колкото поеме черен п...
Подредете половината тиквички, от горната страна разнесете половината примес с рикотата /изварата/ и поръсете от горната страна половината моцарела и хлебни трохи. Подредете останалите тиквички, още веднъж доматен сос, от горната страна останалите хлебни трохи и примес с рикота /извара/.
Завършете с моцарела и пармезан.
Печете в загрята фурна на 170 градуса за към час. Преди да я нарежете оставете лазанята да се охлади за 20 минути.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР