Ако искате да си приготвите изключително лесно и полезно ястие,

...
Ако искате да си приготвите изключително лесно и полезно ястие,
Коментари Харесай

Перфектната лятна гозба - РАТАТУИ

Ако желаете да си приготвите извънредно елементарно и потребно ядене, което е идеално за горещите летни вечери, предлагаме ви това класическо безмесно ядене, обичано по целия свят, а точно - рататуи.

Необходими са ви:

1 консерва нарязани домати

4-5 скилидки чесън, 1 глава лук

2 тиквички

1 патладжан

4 приблизително огромни домата

сол, черен пипер, зехтин и свеж розмарин

Приготовление:

1. В приблизително огромна тава, сложете 1 консерва домати, смесена с 1 глава ситно нарязан лук и чесън, нарязан на фино. Добавете 1 с.л. зехтин, сол, черен пипер, разбъркайте и покрийте дъното на тавата с тази примес.

2. Нарежете тиквичките, патладжана и доматите на огромни кръгове, с дебелина към 0.5 см.

Важно: когато нарежете патладжана, подпрете всички кръгове изправени, посолете ги и изчакайте 10 минути, до момента в който видите под тях, че са си пуснали " сока ". По този метод излиза горчивината на патладжана и по този начин не се придава към усета на ястието ви. След като минат 10 минути, подсушете го с кухненска хартия / салфетка и е подготвен за подредбата в гозбата ви.

3. Взимате 1 кръгче тиквичка, 2 кръгче домат и 1 кръгче патладжан и редите като мозайка, изправени в тавичката, редувате всякога. Когато ги наредите изцяло, посолете обилно със сол и черен пипер, прибавете пресния розмарин и напълно леко полейте със зехтин.

4. Подгрейте фурната на 200 градуса, като имайте поради, че наложително се пече под хартия за печене в първите 30 минути, след което се открехва и се остава да се запече в допълнение за още 1 час.

5. Поднесете като подредена мoзайка, прибавете ситно нарязан магданоз по ваше предпочитание. Тази манджа си подхожда чудесно с бучка краве сирене.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР