Ако искате да се спасите от заразата, отидете в къщата

...
Ако искате да се спасите от заразата, отидете в къщата
Коментари Харесай

Къща на село или вила - спасението от COVID-19

Ако желаете да се спасите от болестта, отидете в къщата на баба или на вилата. Сега е моментът да съживим селата и да се пригодим към изискванията на разразилата се пандемия. Това ще разреши на популацията да се разпръсне задоволително, с цел да се изолира и в последна сметка да преодолее вирусните рискове.

През 2012 година не пристигна краят на света, тогава малките екрани ни заливаха с информация по какъв начин да се спасим и с какво да се запасим. Къде и какво да заровим.

Ето в този момент е моментът да употребяваме естествените запаси на страната ни - плодородната почва, слънцето и водата, и да върнем силите на природата, с цел да ни се отблагодари със своите блага.

Модерният човек от града е изгубил способността си самичък да създава храна и респективно да оцелява в изключителни обстановки. При настъпилата обстановка на напред във времето излиза фактът, че е извънредно значимо да се отделят по няколко часа седмично, с цел да се върви на село и да се поддържат дворът, а мазето да се изпълни с хранителни запаси, които са скъпи за изключителни обстановки като актуалната.

Очаква се вирусът да повлияе и на пазара на парцели в селата. Най-вероятно цените на къщите (и то най-много на тези с дворове) да се повишат, а самият пазар да " закипи ".

В момента доста хора се връщат по селата, с цел да прекарат карантинен или изолационен интервал. Сега още веднъж излиза наяве какъв брой е значимо да се възстановят селските региони, изключително от позиция на обезпечеността с интернет връзка, а също съществуването на дребни магазинчета, здравни служби и локални компании за услуги от главно значение.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР