Ако искате да прекарате почивката си на някой екзотичен остров

...
Ако искате да прекарате почивката си на някой екзотичен остров
Коментари Харесай

Райски остров сложи Занзибар в малкия си джоб

Ако желаете да прекарате почивката си на някой другоземен остров и сте се насочили към дестинация в Индийския океан, изборът ви е превъзходен. Там има прелестни места с красиви плажове и невероятна атмосфера, които ще ви накарат да се почувствате като отпътували в различен свят.

Една от желаните дестинации в тази посока е по този начин модерният в последно време Занзибар. Островът, който е част от Танзания и механически е част от Африка, предлага отмора, цялостна с завършения и занимания.

Има, обаче, един различен остров, който е с не-малко красива природа и е доста атрактивен за туристите. Той също се намира в Индийския океан и е може би най-сериозният съперник на Занзибар, написа pochivka.blitz.bg.

Мавриций е вулканичен остров с богата зеленина, който е по-тясно обвързван с индийската просвета и е най-прогресивната страна в целия район на Индийския океан.

Ако се чудите кой от двата острова да изберете, тук може да се запознаете с главните разлики сред Мавриций и Занзибар - къде е най-красиво и, най-удобно, най-изгодно и не на последно място - къде е по-безопасно.

Мавриций



Мавриций е остров на латентен вулкан, намиращ се в южния Индийски океан. Има забележителен размер и доста плажни линии, планинската вътрешна част и безчет курортни градчета.

Основните туристически зони са около по-защитеното северно крайбрежие. Сред тях са Гранд Байе, Троа-о-Бише и Балаклава. Хотели и туристически зони има из целия Мавриций и съвсем на всеки плаж. А красивите плажове са ужасно доста.

Столицата Порт Луис е жилищен и търговски център и не е планувана за туристи на отмора, осведоми wheretogoformyholiday.com.

Занзибар
 Райски остров постави Занзибар в дребния си джоб (СНИМКИ)


Занзибар е архипелаг от острови, на 35 км от крайбрежията на Танзания в Индийския океан. Повечето туристи посещават най-големия остров Унгуджа, който постоянно назовават просто Занзибар (или остров Занзибар).

Най-красивите плажове са в източната част на острова, само че това е и брегът, който е най-вече изложен на морските ветрове и има огромна амплитуда при приливи и отливи. При отлив може да се наложи дълга разходка, с цел да стигнете до водата.

По-тихите зони са в северната част на острова. Стоун Таун е историческата столица, в която има изненадващо доста неща за разглеждане. Подходяща е, обаче, за еднодневна екскурзия, а не за цяла отмора.

Голямата разлика сред Занзибар и Мавриций

Основната разлика сред двата острова за посетителите е инфраструктурата. Мавриций има прилични пътища, магазини от западен вид, съвременно летище и равнище на сигурност, сравнимо с европейски и северноамерикански страни.
 Райски остров постави Занзибар в дребния си джоб (СНИМКИ)

В Занзибар заплахите изскачат напълно инцидентно, има черни пътища, постоянно прекъсване на тока и повърхностно отношение към всичко.

Един от най-лесните способи да видите разликите сред Занзибар и Маврицийн е като погледнете Брутният вътрешен продукт на глава от популацията. В Занзибар той е 656 $, а в Мавриций – 11 280.

Мавриций ще бъде вашата безвредна райска дестинация за отмора, до момента в който Занзибар предлага преживяване в една разрастваща се страна. По-опитните туристи могат да сметнат Мавриций за малко безплоден, с атмосфера не доста по-различна от у дома, само че това може да е идеално за по-зрелите туристи или такива, които пътуват със фамилиите си.

Защо да изберете Занзибар?
 Райски остров постави Занзибар в дребния си джоб (СНИМКИ)


Големият плюс на Занзибар е, че почивката може елементарно да се комбинира със сафари в Танзания. Често двуседмичната отмора се разделя сред Серенгети и по-късно с полет от Аруша до Занзибар за отмора на плажа. Природата на Мавриций не може да предложи сходно нещо.

За разлика от доста други екзотични острови, на Занзибар има доста какво да се прави на плажа. Има ежедневни екскурзии до Стоун Таун, Призън айлънд, естествения резерват Жосани, както и доста благоприятни условия за гмуркане. Занзибар е доста по-подходящ за гмуркане.

Защо да изберете Мавриций?
 Райски остров постави Занзибар в дребния си джоб (СНИМКИ)


Мавриций е райският остров, където да заведете родителите или децата си за една безусловно безметежна отмора. Има доста по-малък риск от хранително отравяне, дребни закононарушения или дразнещи номера за събиране на пари от туристите като свръхтаксуване или безкрайни пазарлъци.

Мавриций е едно от най-безопасните места за отмора в региона на Африка, Индия и Югоизточна Азия. Ако търсите екзотична дестинация с удобствата на дома, тогава това би трябвало да е вашият избор.

Летища

Мавриций се обслужва от съвременно интернационално летище, което се намира на южната страна на острова. Трансферите до курортите на север лишават към 90 минути.

Летището на Занзибар е в окаяно положение. То е остаряло, неорганизирано и мизерно. За благополучие, най-малко е покрай Стоунтаун.

Пътищата в Централен Занзибар са сложни и постоянно са просто една разкаляна пътека, тъй че очаквайте дълъг и друсащ трансфер.

Минуси

Мавриций:

- дълги полети, защото наоколо няма огромно интернационално летище за прекачване;

- не е евтино;

- всички естествени хубости са в далечния южен край и до там се стига след дълго пътешестване с такси.

Занзибар:

- неприятна инфраструктура, постоянно прекъсване на тока, ужасни пътища;

- 5 звезди в Занзибар не дават отговор на стандартите за качество в другите държави;

- разликата в материалното състояние сред туристите и локалните хора е голяма. Извън хотелите и курортите би трябвало да се движите с нараснало внимание.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР