Ако искате да правим страхотни снимки, нямаме нужда от скъпа

...
Ако искате да правим страхотни снимки, нямаме нужда от скъпа
Коментари Харесай

Kак да правим по-добри снимки със смартфонa ни?

Ако желаете да вършим страхотни фотоси, нямаме потребност от скъпа цифрова камера или професионален фотоапарат с огромен обектив. Всичко, от което се нуждаем, е смарт телефонът в джоба ни - той е доста по-добър, в сравнение с допускаме.

Правенето на фотоси зависи от доста други неща, с изключение на камерата. Ето няколко неща, които би трябвало да имате поради, когато снимате. Те фрапантно ще подобрят резултатите ви.

Време на деня

Качеството на светлината е всичко. Ако вършиме фотоси навън, най-хубавото време за правене на фотоси е по време на двата вълшебен часа, тъкмо след изгрев слънце и преди залез слънце, когато светлината е по-мека и не толкоз ярка.

Избягвайте директна слънчева светлина

Ако вършиме фотоси по средата на деня, избягвайте да се фокусирате върху хора на директна слънчева светлина. Опитайте да намерите сенчесто място, където осветлението ще бъде по-еднородно. Облачният ден също е уместно време за снимане навън, защото облачната завивка разсейва светлината.

 Как батерията на телефона ни да устоя по през целия ден?
Как батерията на телефона ни да устоя по през целия ден?

Няколко потребни трика

Уловете колкото можете повече светлина

Сензорите на камерите на смарт телефоните имат стеснен динамичен диапазон - опцията за снимане на информация от най-ярката част на фотографията до най-тъмната.

За да сте сигурни, че заснемате допустимо най-вече светлинна информация, задайте експонирането си (като докоснете екрана си) към най-ярката част, която нормално е небето, написа CNBC.

Дори в случай че тя основава мрачно изображение, можете да го възстановите като употребявате мобилен програмен продукт за редактиране като Lightroom или Afterlight.

Композиция

Във фотографията, правилото на третините е тенденция, която оказва помощ при основаването на забавни композиции. Повечето смарт телефони имат функционалност за решетка, която можете да активирате, с цел да уеднаквите гледната точка на вашите фотоси.

 Всичко, което
Всичко, което " точи " от батерията на смарт телефона ви. И по какъв начин да го спрете

Няколко потребни съвета

Когато вършиме фотоси на хора, ги очертайте по този начин, че да ги отрязвате от средата на пищяла или средата на бедрото. Главата е също значимо нещо, което би трябвало да се вземе поради. Опитайте се да не оставяте прекалено много или прекомерно малко празно пространство над обекта.

Опитайте да снимате под разнообразни ъгли, с цел да измененията чувството за фотография. Когато снимате пейзажи, пробвайте да заснемете нещо на напред във времето, с цел да наблегнете дълбочината.

Допълнителни приложения за фотоси

Ако приложението на личната ви камера не ви дава задоволително, помислете за евакуиране на спомагателен програмен продукт. Camera+ е доста добра опция на базовата камера и ще ви разреши да експериментирате с ISO, пандиза, блендата и други параметри, като ви дава повече независимост в метода, по който заснемате фотосите.

Портретен режим

Смартфоните от висок клас, като iPhone X, Гугъл Pixel и Samsung Galaxy S9, имат портретен режим, който прибавя дълбочина на поле, което имитира изгледа на DSLR. За да постигнете допустимо най-хубавите резултати, използвайте го, когато имате задоволително светлина и дълбочина зад обекта.

 5-те най-важни неща, които би трябвало да извършите щом си купите нов смарт телефон
5-те най-важни неща, които би трябвало да извършите щом си купите нов смарт телефон

Не ги пропускайте

Селфита

Предната камера не е толкоз мощна, колкото тази на гърба. Когато е допустимо, използвайте задната камера и вместо да си вършиме селфи, помолете някой да ви помогне.

Аксесоари за лещи

Добър метод да станете по-креативни със фотосите е да употребявате лещи, сходни на тези, които бихте употребявали в камерите от висок клас, само че по-евтини и по-лесно портативни. Лещата с рибено око ви дава извънредно необятно зрително поле. Изкривяването може да ви помогне да извършите някои изобретателни фотоси.

 За какво използваме най-вече смарт телефона си
За какво използваме най-вече смарт телефона си

Всеки втори прекарва с устройството по 5 часа дневно

Широкоъгълната леща уголемява образното поле на камерата, което ви разрешава да вършиме по-драматични фотоси на пейзажа, както и по-добри фотоси на закрито или в затворени пространства.

Телефото лещата е чудесна за снимане на нещата в далечината, само че също по този начин е страхотна за правене на портретни фотоси от близко. Макро лещата ви разрешава да вършиме фотоси от извънредно близко. Подобно на леща с рибено око, това е потребно за по-художествени фотоси.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР