Ако искате да получавате информация за възможностите за европейско финансиране,

...
Ако искате да получавате информация за възможностите за европейско финансиране,
Коментари Харесай

Месечен бюлетин: Възможности за еврофинансиране за бизнеса

Ако желаете да получавате информация за опциите за европейско финансиране, може да се абонирате за месечния ни е-бюлетин тук.
Още по тематиката
Месечен бюлетин: Еврофинансиране за бизнеса

" Капитал " събира информация за стратегиите, по които компании могат да аплайват, както и за средствата, които са разпределени към компании
4 дек 2017
Месечен бюлетин: Еврофинансиране за бизнеса

" Капитал " събира информация за стратегиите, по които компании могат да аплайват, както и за средствата, които са разпределени към компании
7 ное 2017 КОНКУРЕНТОСПОСОБНОСТ


Открита процедура

" Подкрепа за напредък на дребните и междинни предприятия посредством пилотно използване на ваучерни схеми от ИАНМСП "

Тип процедура: Директно даване на безплатна помощ на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНМСП), която ще управлява ваучерната скица.

Цел: Подпомагане на дребните и междинните предприятия по две схеми - за въвеждане на IT решения и за издаване на скъпи бумаги на финансовите пазари.

Срок: ИАНМСП би трябвало да показа планови оферти по какъв начин да се провежда процесът до 23 февруари и до 31 май 2018 година Компаниите ще могат да аплайват за ваучери по-късно, като одобряването ще става по реда на кандидатстване.

Допустими претенденти за ваучери: Малки и междинни предприятия, които развиват главната си активност в някоя от сферите, избрани в Националната тактика за поощряване на МСП.

Допустими действия: По първата скица се позволява създаване и въвеждане на решения и платформи за електронна търговия, бизнес решения, уеб дизайн, приложения, бизнес програмен продукт и консултантски услуги. По втората скица с ваучери ще се покрива подготовката на проспект за издаване на скъпи бумаги от медиатор, както и пласирането на скъпите бумаги в страната и чужбина.

Общ бюджет: 13.7 млн. лева От общата сума 9.8 млн. лева са за IT услуги, останалите 3.9 млн. лева са за издаване на скъпи бумаги.

Финансиране на един план: Ваучерите за IT услуги са с оптимален размер 5000 лева без Данък добавена стойност и 20 хиляди лева без Данък добавена стойност. Ваучерите за излизане на борсата са на стойност 50 хиляди лева

Още по тематиката тук.

Предстояща процедура

" Насърчаване на предприемачеството "

Етап: Приключило публично разискване на променените документи на 29 декември 2017 година, следва финално утвърждение преди разкриване на процедурата.

Допустими претенденти: Микро-, дребни и междинни предприятия основани след 1 януари 2017 година Предимство имат планове в избрани райони на страната, планове на дами бизнесмени и на лица под 29 и над 50 години.

Цел: Създаване и развиване на нови предприятия в предпочитани браншове.

Разрешени разноски: Закупуване на машини и съоръжение, създаване на профилиран програмен продукт, външни услуги, заплати на дипломиран личен състав.

Общ бюджет: 67.2 млн. лева

Финансиране за един план: До 200 хиляди лева, като дотацията може да покрива до 80% от разноските.

Още по тематиката тук и тук.

Новини

Обявени са претендентите за създаване на нововъведения, отхвърлени на първи стадий

Управляващият орган на оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност " разгласява лист на плановите оферти, които не се позволяват до техническа и финансова оценка по процедурата " Разработване на продуктови и индустриални нововъведения ". Подаването на документите завърши на 27 септември. Общият бюджет на процедурата е 68.5 млн. лева, като в нея могат да вземат участие всевъзможен по мярка компании. Кандидатите, чиито планови оферти не са позволени до втория стадий на процедурата, могат да подадат писмени възражения против предлагането за отхвърлянето им в едноседмичен период от съобщаването в ИСУН 2020. Самите възраженията се подават документално до ръководителя на ръководещия орган на адрес: София 1000, ул. " Славянска " 8.

ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ

Открита процедура

" Подкрепа за лицата с увреждания "

Цел: Да обезпечи качествена грижа за хора с увреждания, в това число с тежки множествени увреждания, и техните фамилии посредством основаване на центрове за сложна поддръжка. Стремежът е посредством обезпечаването на новия вид услуги да бъде дадена опция околните на тези хора да се върнат или да стартират работа. В центровете ще се дава дневна и почасова грижа за лицата с увреждания, консултиране, информиране и поддръжка на място, обезпечаване на лечебна помощ и рехабилитация, поддръжка за достъп до други услуги, съгласно самостоятелните потребности, опция за краткосрочно настаняване в центъра.

Бюджет: 6 млн. лева

Допустими претенденти: шест общини - Плевен, Русе, Варна, Бургас, Столична, Пловдив

Допустими сътрудници: снабдители на обществени услуги, неправителствени организации

Максимален размер на декларираната безплатна финансова помощ - 1 млн. лева

Допустими за финансиране действия:
- Предоставяне на подкрепящи услуги;
- Осигуряване на дневни и почасови услуги за грижа за лицата с увреждания;
- Мобилна работа, консултиране, информиране и поддръжка, в това число и на лицата, полагащи грижи за лицата увреждания в домашна среда;
- Осигуряване на лечебна и профилирана помощ, рехабилитация, обезпечаване на поддръжка за достъп до други услуги, съгласно самостоятелните потребности;
- Осигуряване на поддръжка за фамилиите посредством краткосрочно настаняване в центъра на лицата с увреждания (заместваща грижа за период не по-дълъг от 14 дни);
- Ремонт и съоръжение на сграден фонд;
- Мотивиране и поощряване присъединяване на пазара на труда на хората, полагащи грижи за лица с увреждания в фамилията

ЗЕМЕДЕЛИЕ

Новини

За 2017 пчеларите получиха близо 2.4 млн. лв. по de minimis

Държавен фонд " Земеделие " преведе 2.398 млн. лева на 4 348 пчелари по схемата de minimis за 2017 година, оповестиха от пресцентъра на институцията. Размерът на ставката за подкрепяне за едно пчелно семейство е 4.77 лева Минималната помощ de minimis получиха пчелари, които гледат сред 20 и 200 пчелни фамилии в това число. Тези, които имат над 200 пчелни фамилии, получиха опция да се включат в схемата единствено за първите 200.
Общият размер на подпомагането за един аграрни собственик, както и за едно и също дружество по схемата de minimis, не може да надвишава левовата равноценност на 15 хиляди евро за интервал от три данъчни години (2015– 2017).
Финансовата поддръжка се даде на бранша за справяне с следствията от неподходящите климатични условия, довели до ниски добиви на пчелен мед през 2017 година Помощта се дава на аграрни стопани, занимаващи се с първично произвеждане на селскостопанска продукция – физически лица, еднолични търговци, юридически лица и кооперации, отглеждащи пчелни фамилии, които би трябвало да са регистрирани аграрни стопани.

Фонд " Земеделие " изплати над 636 млн. лева дотации за повърхност

Държавен фонд " Земеделие " преведе над 636 млн. лева на 57 826 претенденти по Схемата за единно заплащане на повърхност (СЕПП). Изчисленията са осъществени по индикативна ставка от 194.63 лева./хектар. За " Кампания 2017 година " общият бюджет за подкрепяне по СЕПП е в размер на 741 млн. лева Окончателната ставка ще бъде избрана със заповед на министъра на земеделието, храните и горите.

Реализацията на плодове и зеленчуци се потвърждава до 31 януари

До 31 януари 2018 година земеделските стопани, кандидатствали по схемите за обвързано подкрепяне за плодове, зеленчуци и за зеленчуци - оранжерийно произвеждане, би трябвало да потвърдят минимални добиви и реализация на създадената продукция. За задачата те би трябвало да подадат декларация по пример и да дават документи във фонд " Земеделие ", оповестиха от институцията. Помощта се дефинира на хектар при отчитане на условието за най-малък рандеман.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР