Ако искате да получавате информация за най-важното от сектора на

...
Ако искате да получавате информация за най-важното от сектора на
Коментари Харесай

Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама

Ако желаете да получавате информация за най-важното от бранша на маркетинга, рекламата и PR-а, може да се абонирате за седмичния ни е-бюлетин тук.

На българския пазар

Избраха спечелилите в състезанието " Сайт на годината "

Жури, формирано от над 50 специалисти по програмиране, уеб дизайн и цифров маркетинг, избра спечелилите в първото издание на състезанието " Сайт на годината ", проведен от " Фондация за интензивно развиване на уеб ". На публична гала бяха наградени най-хубавите уеб сайтове в общо 10 категории измежду общо 150 подадени кандидатури. Журито отличи и Александър Варов, Божидар Божанов и Дарин Маджаров за тяхното дълготрайно въздействие върху развиването на уеб и цифровите технологии в България. Категория: Фирмен уебсайт
Първо място: MentorMate, реализатор: " МенторМейт България "

Категория: Личен уебсайт
Първо място: Fit with Strahil, реализатор: eDesign

Категория: Институционален уебсайт / Неправителствени организации
Първо място: Национален фонд " Култура ", реализатор: СтудиоХ

Категория: Сайт на събитие / идея
Първо място: Конференция Online Advertising, реализатор: екип на Netpeak Bulgaria и Octopus Events

Категория: Електронен магазин
Първо място: eSky, реализатор: eSky

Категория: Медиен уебсайт
Първо място: Дневник, реализатор: СтудиоХ

Категория: Блог
Първо място: Блог за цифров маркетинг на Netpeak, реализатор: Netpeak

Категория: Продуктов уебсайт
Първо място: Уча.се, реализатор: Despark и Уча.се

Категория: Сайт за услуги
Първо място: Уча.се, реализатор: Despark и Уча.се

Категория: Mobile app
Първо място: pCloud, Изпълнител: pCloud
Новата програмна скица на Българска национална телевизия демонстрира отвод от съществени тематики за сметка на развлекателни жанрове

Година откакто нов мениджърски екип пое ръководството на Българска национална телевизия, държавната телевизия е с съвсем изцяло изменен образ - от новата графична визия, през съдържателните промени на съществуващи рубрики до напълно новите вътрешни и външни излъчвания. Основанието тематиката да бъде обсъждана като значима е въпросът коства ли си парите на данъкоплатците.

Най-видимата смяна е в утринния пояс, който направи внезапен завой към начин на живот тематиката. От началото на септември пък Българска национална телевизия е почнала да излъчва осем нови плана и актуализирани излъчвания. Всички те са развлекателни.
Повече за измененията в програмната скица на Българска национална телевизия може да прочетете тук> >

Ива Григорова е новият шеф " PR бизнес " в Publicis One

Фотограф: MSL
Ива Григорова оглавява PR организацията " MSL Сифия ", част от информационната група Publicis One. От позицията на шеф " PR бизнес " тя ще дава отговор за стратегическото и бизнес развиване на MSL на локално и районно равнище, за консултирането на сегашни и нови клиенти и за използването на нови бизнес решения в интегрираните информационни акции на организацията.

Григорова има дълготраен опит в областта на връзките, като през последните години работи в българската PR организация United Partners, където ръководи планове на основни клиенти. Преди това е била част от екипа на PR организация в Ню Йорк, работейки за марки от здравния, развлекателен, фешън и козметичен отрасъл.

Instagram: новият Фейсбук за учениците

За предходната година в България над 820 хиляди консуматори са били привлечени от наличието на Instagram, като 48% са на възраст от 13 до 24 години, сочат данни на платформата NapoleonCat, показани от " Дневник ".

Модата на водачите на мнение в мрежата, които могат да привлекат внимание към артикул или услуга, към този момент има своите представители и измежду младежите в България. В основата на този феномен е настройката на потребителите: съгласно маркетингови изследвания хората постоянно се доверяват повече на другари, познати или персони, които почитат, в сравнение с общоприетите реклами. " Дневник " беседва с ученички от столични гимназии, които са търсени от компании, с цел да разпространяват техни артикули в Instagram.
Целите изявленията и повече по тематиката може да прочетете тук> >

Мария Гергова-Бенгтссон е новият ръководител на БАПРА

Фотограф: Капитал Още по тематиката
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (2 октомври)

" Господари на ефира " в профил репортера Димитър Върбанов; Новата PR организация BraveStorm ще споделя бизнес истории през видео; Какви са оценките и индикаторите четири месеца след ребрандирането на " Мобилтел " ; Седмицата на Фейсбук и други
2 окт 2018
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (25 септември)

Защо двама публицисти бяха арестувани в полето край Радомир; Coca-Cola за първи път стартира реклама, снимана в България; Amazon се подрежда в топ 3 на най-големите рекламни колоси през 2018; TripAdvisor може да се трансформира в обществена платформата и други
25 сеп 2018
Собственичката и ръководещ шеф на PR организацията United Partners Мария Гергова-Бенгтссон поема председателството на Българска асоциация на PR организациите (БАПРА) с мандат до 2020 година На годишното заседание на асоциацията беше определен и заместник-председател - Камелия Димитрова, шеф на организация PR Play. Тя ще поеме и председателството след Мария Гергова-Бенгтссон.

Досегашният ръководител на БАПРА беше Екатерина Димитрова, изпълнителен шеф на организацията InterImage.

Дигитален бизнес

Формула 1 е нараснала с 65% приходите си от цифров маркетинг

Формула 1 бележи растеж на приходите от цифров маркетинг след придобиването на спорта от Liberty Media, написа " Дневник ", базирайки се на годишния финансов отчет на автомобилната конкуренция за 2017 година

Приходите в тази сфера са 10 млн. $ против 6.1 млн. за 2016 година Ръстът е с 65%, само че продължава да съставлява едвам 0.6% от общите доходи на Формула 1. Голяма част от тези 10 млн. са от абонаментите за приложението F1 App, формалните артикули и сувенири на всички тимове, както и онлайн продажбата на билети за надпреварите.

Въпреки това сумата е доста ниска за обявената от Liberty Media цифрова гражданска война.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Медиен бизнес

GSK избра Publicis Media за своя световна медия организация

Фармацевтичната компания GlaxoSmithKline (GSK) завърши с състезанието за нова световна медия организация, който стартира през май, като избра да си партнира с Publicis Media, написа изданието AdWeek и добавя, че в състезанието още са взели участие PHD, GroupM и Dentsu. В избора на нова организация от основно значение за рекламодателя е била цената, която участниците ще предложат. Според проучване на R3 общите годишни вложения на GSK за позициониране в медии са в размер на 1.58 милиарда $.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Рекламен бизнес

Потребителите се въздействат от позицията на марки по обществено значими тематики

След редица случаи, в които международни марки заемат политическа позиция, последния от които беше провокативната рекламна акция на Nike, се повдигна въпросът дали потребителите се въздействат от дейностите на марките. Според проучване на Edelman, оповестено в WSJ измежду 8 хиляди души в осем страни, 40% от потребителите купували за първи път артикул на съответен бранд единствено тъй като правят оценка позицията му по противоречив обществен или политически въпрос. Около 64% от интервюираните биха сменили или бойкотирали марка поради политическата или обществената й позиция.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Радж Рагунатан: Щастието се учи и единствено 10% от него се дължат на материални придобивки

Радж Рагунатан е професор по маркетинг в McCombs School of Business към University of Texas в Остин и изследва въздействието на решенията, които хората взимат, върху тяхното лично благополучие и задоволеност. " Капитал " беседва с Радж Рагунатан за въздействието на рекламите, представящи идилични истории, върху потребителите, какви са отрицателните последици и по какъв начин трансформират усещанията им за света. Той споделя и за връзката сред познанията и щастието и може ли хората да се научат сами да бъдат щастливи.
Цялото изявление може да прочетете тук> >

McDonald’s повдига тематиката за дислексията в новата си акция

Веригата за бързо хранене в Швеция означи Международния ден на осведоменост за дислексията с акция, която показва рекламни послания, менюта и предложения в McDonald’s с текст с разбъркани букви. Кампанията се разпростира и на място в заведенията за хранене, където към всяко детско меню клиентите получават безвъзмездна брошура с история за момче, страдащо от дислексия. Кампанията в Швеция е дело на креативната организация Nord DDB, която си партнира още с медиа организацията OMD и PR организацията Prime.

Роналдо е притиснат от спонсорите си поради постъпилите обвинявания против него

След като полицията възобнови следствието по обвиняванията към Кристиано Роналдо за обезчестяване, двама от основните спонсори на футболната звезда излязоха с изказване, че наблюдават от близко развиването на проблема. Компаниите Nike и EA Sports, които са измежду най-големите корпоративни поддръжници на Роналдо са безапелационни, че рекламните им лица би трябвало да се държат по метод, който дава отговор на полезностите на марките им. През 2016 година Nike подписа пожизнен контракт с футболиста на стойност 1 милиарда $. EA Sports път напълно скоро показа новото издание на видеоиграта FIFA 19 с рекламно лице точно Кристиано Роналдо.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Свободни позиции:

" Дневник " разгласи вакантни позиции за кореспонденти.

Alpha Best разгласи вакантни позиции за управител " Ключови клиенти ", графичен уеб дизайнер и Wordpress developer.

*Информация за корпоративни вести, акции, идни събития и свободни позиции в региона на PR, маркетинг и реклама можете да изпращате на публицистичния ни e-mail: [email protected]
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР