Ако искате да получавате информация за най-важното от сектора на

...
Ако искате да получавате информация за най-важното от сектора на
Коментари Харесай

Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама

Ако желаете да получавате информация за най-важното от бранша на маркетинга, рекламата и PR-а, може да се абонирате за седмичния ни е-бюлетин тук.

На българския пазар

" Престиж 96 " избра Xplora за своя цифрова организация

Фотограф: Георги Кожухаров Още по тематиката
Как Българската банка за развиване се изгуби в рекламата

Без креативна концепция и с огромен медиен бюджет институцията влага в тв представянето си като хазаин на интернационален конгрес
1 юли 2018
Къде попадна тази реклама

В България към момента малко компании имат ясни критерии за уеб страниците и тематиките, където желаят да се популяризират
29 юни 2018
Българската организация за интегриран цифров маркетинг Xplora завоюва за собствен клиент производителя на сладки произведения " Престиж 96 ". Двете компании са сключили контракт за обслужване за интервал от една година, който покрива всички марки на сладкарската компания, измежду които са " Престиж ", " Споко ", " Хипер ", " Уелнес ", " Престиж Мюсли ", 100%POWER и FRUNU. Новите сътрудници ще работят дружно както на българския, по този начин и на непознати пазари, като стартират от Румъния. В обслужването на " Престиж 96 " от Xplora ще заложат на по-висока ангажираност на потребителите, засилвайки работещите досега канали и добавяйки нови съгласно спецификата на другите марки. Tова ще е допустимо и поради близо двойното нарастване на цифровия бюджет на рекламодателя тази година.
Повече за новото партньорство и рекламата тактика може да прочетете тук> >

Local Planet International основа нова организация на българския пазар

Глобалната медийна верига Local Planet, която беше основана през 2016 година, обединявайки 17 самостоятелни медиа организации от разнообразни страни (сега 51), към този момент основава Local Planet компании в партньорство със своите водещи организации по целия свят. Всяка от тях е благосъстоятелност на Local Planet International и партньорската й организация на съответния пазар. В България мрежата работи с " Аргент ", като към този момент е основано и взаимно дружество - Local Planet Bulgaria, което да обслужва интернационалните клиенти на Local Planet International. " Аргент " продължава да работи независимо на пазара, а нейният действен и медиа шеф Симона Тенчева става районен шеф на Local Planet за Централна и Източна Европа. Съсобственик и изпълнителен шеф на " Аргент " е Владимир Денев. Той е и член на борда на Local Planet.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

United Partners стартира нова услуга Inbound PR и маркетинг

Българската информационна организация към този момент предлага така наречен Inbound PR и маркетинг, при който потребителите се самопрофилират и се насочват сами към забавното за тях наличие. По този метод рекламодателят може да наблюдава потребителската пътека на всеки клиент и да разбере какъв вид интеракция или информация търси той. United Partners предлага услугата като резултат от оповестеното през юни партньорство с интернационалната платформа HubSpot.

Дигитален бизнес

Фейсбук завоюва правата за лъчение на Висшата лига в четири страни в Азия

Фотограф: Dado Ruvic
Социалната мрежа Фейсбук завоюва правата за лъчение на мачове от британското състезание за интервала от 2019 до 2022 година в Камбоджа, Лаос, Тайланд и Виетнам. Сделката е на стойност 264 млн. паунда и в нея са включени всички 380 футболни срещи от началото на сезон 2019-2020 до края на сезон 2021-2022 година Това е една от най-големите покупко-продажби, които Фейсбук e сключвал за предаване онлайн на спортни събития – преди този момент обществената мрежа е предавала игри на Major League Baseball и Световната сърф лига (WSL). Технологичният колос продължава да декларира интереса си към лъчение на спортни събития, откакто през предходната година купи правата за лъчение на индийската Висша лига по крикет за 600 млн. $.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Новите реклами с добавена действителност във Фейсбук

Технологията за добавена действителност беше комерсиализирана от Snapchat с техните фотофилтри, само че бързо беше призната и от Фейсбук, Гугъл и Instagram. Чрез тях всеки в обществената мрежа скоро ще може да види по какъв начин наподобяват новите слънчеви очила на Michael Kors или да опитва определени артикули от Sephora. Целта на Фейсбук с новите реклами е да се сътвори мост сред продукта и уеб страницата на дистрибутора. За начало рекламите ще се появяват единствено във Фейсбук, само че съгласно анализатори е въпрос на време преди потребителите да ги срещнат и в Messenger и Instagram.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Медиен бизнес

Fox надделя Comcast в борбата за европейската медийна група Sky

Медийната корпорация на Рупърт Мърдок 21st Century Fox се споразумя да придобие паневропейската телевизионна група Sky в договорка за 32.5 милиарда $, което е над конкурентната оферта на американския медиен колос Comcast. Fox, която се пробва да купи Sky от декември 2016 година, предлага да заплати 14 паунда на акция. Предложението е с 12% по-високо от това на Comcast. От друга страна, акциите на паневропейската компания се търгуваха по 14.8 паунда всяка в сряда. Сделката ще накара най-голямата група в развлекателния бизнес Comcast да се отдръпна от наддаването, считат анализаторите.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Съединени американски щати още веднъж пробват да блокират придобиването на Time Warner от AT&T

Американското държавно управление апелира правосъдното решение, което дава зелена светлина на втория максимален телеком в Съединени американски щати – AT&T, за придобиването на медийната компания Time Warner в договорка за 85 милиарда $. Преди месец договорката сред американския телеком и Time Warner, която има тв каналите HBO, CNN и филмовото студио Warner Brothers, беше финализирана. Ходът на Министерството на правораздаването в Съединени американски щати значи, че регулаторната борба, която стартира през ноември 2017 година, ще бъде удължена.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Рекламен бизнес

ПСЖ подписа рекламен контракт за три години с Renault

Френският авто производител Renault стана формален сътрудник на футболния първенец " Пари Сен Жермен " (ПСЖ), написа " Дневник ". Договорът е за три сезона, само че двете страни не разкриват параметри по договорката. Renault за пръв път подписва контракт с футболен тим. Автомобилният производител ще сложи свои реклами на стадиона на ПСЖ " Парк де пренс ", като се чака логото на компанията да бъде и на екипите на тима. Освен това играчите на ПСЖ ще получат служебни коли от Renault.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Cheetos: Каквото видиш, това печелиш

Новата рекламна акция на Cheetos кара потребителите си да мислят изобретателно. Всеки, който се вгледа в една от техните царевични пръчици, може да завоюва тъкмо товаq което счита, че вижда.
Ако пръчицата им наподобява на китара, имат късмет Cheetos да им подари чисто нова китара. Ако пък виждат делфин, може да завоюват екскурзия до Хавай, където да плуват с делфини. Всеки който желае да взе участие, би трябвало да влезе на CheetosWinWhatYouSee.com и да качи фотография с изложение на царевичната пръчица с форма.
Кампанията е концепция на Goodby Silverstein & Partners и е разгърната в няколко телевизионни реклами, които демонстрират модела в деяние.



Свободни позиции:

Publicis One разгласи вакантни позиции за PR управител и стажант Social Media Intelligence .

" Бизнес институт " разгласи вакантна позиция за Marketing communication executive.

WYSER разгласи вакантни позиции за бранд управител и маркетинг специалист .

Bulwork търси стажант " Маркетинг и продажби ".

*Информация за корпоративни вести, акции, идни събития и свободни позиции в региона на PR, маркетинг и реклама можете да изпращате на публицистичния ни e-mail: [email protected]
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР