Ако искате да подпомогнете растежа на косата си, вероятно сте

...
Ако искате да подпомогнете растежа на косата си, вероятно сте
Коментари Харесай

3 натурални рецепти за по-бърз растеж на косата

Ако желаете да подпомогнете растежа на косата си, евентуално сте забелязали разнообразието от артикули, предлагани на пазара. Различните съставки, текстури и способи на приложение само могат да ви объркат. Кое е най-подходящо за вас? Кой артикул в действителност работи?
От антични времена, масажът с масла е традиция в Индия, с помощта на който индийките се славят с дълга, здрава и блестяща коса. И всички можем да се съгласим с това, нали? Почерпихме информация непосредствено от извора, с цел да ви представим трите най-ефективни естествени масла и по какъв начин да ги употребявате.

Според изследванията, едно от най-ценните е масло за коса от жожоба - то може да усили темпото на напредък. Същевременно омекотява и изглажда дължините, предотвратявайки накъсването и статичното електричество. Маслото се бори със сухотата на скалпа, усъвършенства положението при съществуване на пърхот и сърбеж.

Как да употребявате:
Затоплете 1-2 с. л. масло от жожоба в микровълновата и нанесете върху корените и косата. Оставете за 20 минути и по-късно измийте косата си, както нормално. Бъдете деликатни и използвайте единствено 1-2 капки при приложение върху изсъхнал скалп.
Добавете към 3-5 капки в шампоан, маска или еликсир без отмиване.

Маслото от розмарин усъвършенства плътността на косата и подкрепя растежа ѝ. Това масло се съпоставя с успеваемостта на миноксидил, като изследвания потвърждават, че е добър сурогат на лекарството, защото страничните резултати се свеждат до най-малко.

Как да употребявате:
Смесете няколко капки масло от розмарин и лавандула и нанесете непосредствено върху скалпа. Оставете за 10 минути и по-късно отмийте добре с шампоан, последван от нормалната ви грижа за коса под душа. Препоръчва се използването на тази примес 2-3 пъти седмично.

Маслото от сладостен бадем е мощен антиоксидант, то съдържа високи равнища витамин E, който се бори със свободните радикали и прави косата по-здрава и красива. Благодарение на това, че дължините са по-устойчиви, косата пораства с оптимални темпове. Маслото от сладостен бадем се бори също с проблеми като себореен дерматит и псориазис.

Как да употребявате:
Нанесете няколко капки масло върху дланите си, разтрийте, с цел да го сгреете и разнесете непосредствено върху скалпа и косата с масажни придвижвания. Обърнете особено внимание на краищата. Покрийте с забрадка и оставете за към 30 минути, след което измийте, както нормално.
Нанесете 1-2 капки върху към този момент завършена прическа, с цел да придадете повече искра.

Въпреки естествения генезис на маслата и минималната опция от поява на някаква реакция, предлагаме да извършите тест за търпимост 24 часа преди приложимост.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР