Ако искате да отслабнете или да стегнете тялото си, вероятно

...
Ако искате да отслабнете или да стегнете тялото си, вероятно
Коментари Харесай

4 причини да практикувате йога

Ако желаете да отслабнете или да стегнете тялото си, евентуално от самото начало сте уплашени и напрегнат. Това ви пречи да се радвате на баланс, написа profit.bg.

Базирайки се на изследване на Харвардското медициско учебно заведение, учени потвърждават, че йогата е способна да усъвършенства физическото и менталното здраве, като наред с това носи други изгоди за индивида.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ВАЖНИ И ЦЕННИ СЪВЕТИ И НОВИНИ САМО В НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO

Мислите, че йогата не е за вас? Прочетете 4-те аргументи, които ще изложим в идващите редове. Напълно допустимо е да измененията мнението си!

1. Йогата прави чудеса със здравето

Редовното упражняване на йога намалява равнището на напрежението, оказва успокоителен резултат върху нервната система и повлиява удобно положение като хипертонията. Освен това подтиква кръвообращението.

В процеса на осъществяване на пози се засилва снабдяването на клетките с О2. Така се реализира стимулиране на имунната система, унищожават се заболелите кафези и се извеждат насъбраните отрови.

2. Йогата ви прави по-силни

След 30-ата година мускулната маса и плътността на костите стартира да понижава. Йогата е чудесно физическо натоварване, което подтиква построяването на здрави кости и не вреди на хрущялите, сходно на други спортове.

Практикуването й защищава от контузии и укрепва мускулите. Стимулира гъвкавостта и разрешава да бъдете мобилни повече, в сравнение с сте предполагали.

Йогата учи по какъв начин да използваме силата и гъвкавостта си по-ефективно.

3. Йогата забавя процеса на стареене

Чували ли сте мъдрите слова, че “сте млади, до момента в който гръбнакът ви е еластичен “? Гръбначите дискове, с напредването на възрастта, стартират да страдат от недостиг на кръв и изискват придвижване, с цел да си набират нужните хранителни субстанции.

Йогата защищава от увреждане на дисковете. Освен това подтиква контрола на дишането и укрепва белите дробове. Повлиява удобно храносмилането.

4. Йогата основава чувство за успокоение на ума

Практикуването й изпълва всички сетива и отстрани непотребните тласъци. Успокоява нервната система.

Йогата подкрепя процеса на разпределяне. Фокусира вниманието ни върху дишането.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР