Ако искате да отслабнете и се консултирате със специалист, най-вероятно

...
Ако искате да отслабнете и се консултирате със специалист, най-вероятно
Коментари Харесай

Текилата е свързана със загубата на тегло, твърди проучване

Ако желаете да отслабнете и се консултирате със експерт, най-вероятно той ще ви каже, че би трябвало да забравите за алкохола.

Но феновете на текилата ще останат прелестно сюрпризирани, че ново изследване е разкрило връзка сред алкохолната напитка и загубата на тегло.

Според проучването, показано на среща на Американското химическо сдружение, текилата оказва помощ за намаление на равнищата на кръвната захар в кръвта. Това става с помощта на други захари - тези, които се съдържат в растението агаве, познато у нас като Столетник, от което се прави текилата.

Т. нар. агавини обаче са несмилаеми и работят като диетични фибри - пречистват организма от отрови и мазнини.

В проучването се добавя, че агавините са едни от най-хубавите захари, които спомагат за чревен баланс. Те спомагат за възприятието на задоволеност, което от своя страна води до по-малка консумация на храна.

За да доближат до заключенията си, откривателите хранят група мишки със общоприета храна, само че добавяйки агавини към водата им. Друга група от животинките пие вода без добавените захари. 

Мишките, които са пили вода с агавини, са консумирали по-малко храна, изгубили са тегло, а равнищата на кръвната им захар са понижени.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР