Ако искате да отидете на почивка с електрическа кола, бързо

...
Ако искате да отидете на почивка с електрическа кола, бързо
Коментари Харесай

С елмобила на почивка - Къде е най-добре за зареждане?

Ако желаете да отидете на отмора с електрическа кола, бързо ще се изправите пред въпроса по какъв начин е инфраструктурата за зареждане в прилежащите страни? Испанското дъщерно сдружение на Seat - Cupra събра препоръки за пътешестване с електромобил и демонстрира доколкое развита мрежата сега в Европа.

Да се отиде на отмора с електро автомобил до преди няколко години звучеше като огромно предизвикателство, само че към този момент не е проблем. Мрежата от зарядни станции се е нараснала повече от два пъти в целия Европейски Съюз от 2019 година Независимо от това, би трябвало авансово да разберете какво е ситуацията във вашата ваканционна страна, защото разширението на публично наличната инфраструктура за зареждане напредва доста друго от страна на страна.

Въпреки че не е нужно да търсите дълго за зарядна станция в Северна и Западна Европа, за покритието в Южна и Източна Европа остава още да се желае много. В Холандия са пионери в целия Европейски Съюз в разширението на инфраструктурата за зареждане. Въпреки дребния си размер, тази страна има най-вече зарядни станции. Почивните спирки на автомагистралата са добре оборудвани и идната станция за зареждане е лесна за намиране, даже в огромни градове като Амстердам.

Има положителни шансове за зареждане на батерията и в другите страни от Бенелюкс, Скандинавия и Австрия. Когато пътувате на отмора, деликатният взор към инфраструктурата за зареждане в района на дестинацията е наложителен. В противоположен случай дълго чаканото ваканционно пътешестване може да приключи с изнервящо търсене на идната зарядна станция.

Също по този начин би трябвало да сте гъвкави с вариантите за заплащане. Независимо дали посредством приложение, EC карта, кредитна карта или пари в брой - някои станции за зареждане одобряват единствено определени способи на заплащане. В някои страни електрическите коли ги чакат специфични преимущества. В Холандия от време на време е позволено на електро коли да паркират гратис, което е изключително привлекателно в градове като Амстердам с лимитирано място за паркиране и високи такси.

В Швеция зареждането е изключително на ниска цена с помощта на ниските цени на електрическата енергия. Не на последно място, действителното пътешестване с електро автомобил носи със себе си огромно преимущество - без звук от мотора и трептения, можете да се плъзгате нежно по пътя, тъй че релаксацията стартира незабавно още преди да пристигнете.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР